Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHVATILI NESPRETNE PALIKUĆE

Kuću bivšeg tužitelja natopili benzinom i zapalili, a potom spašavali glavu bijegom kroz prozor

Ortynski
Foto: Facebook/DVD Supetar
1/5
03.04.2017.
u 17:38

Stručnjaci se slažu – amateri su podmetnuli požar: pretjerivanje s benzinom, velika vatra, bježanje kroz zatvoreni balkonski prozor

Policija je navodno privela dvojicu sumnjivaca za požar podmetnut u vikendici bivšeg državnog tužitelja Radovana Ortynskog u subotu u Postirama na Braču. Službeno tu informaciju nismo uspjeli potvrditi, ali u mjestu tvrde kako su privedena dvojica otočana, koji su navodno poznati kao uživatelji droga, ali policija o tome šuti. Navodno su u ponedjeljak bili na ispitivanju u Policijskoj postaji Supetra. Informacija o tijeku istrage nema jer policija i DORH još uvijek istražuju sve okolnosti požara u vikendici u vlasništvu Radovana Ortynskog u 21.20 sati.

“Napadači” su natopili kuću benzinom, a kada su je zapalili, očito su i sami bili šokirani silinom vatre koja se razbuktala jer se jedan od njih ozlijedio dok se spašavao iz goruće kuće. Razbio je balkonsko staklo, porezao se i ostavio krvavi trag od kuće prema šumi. Tri psa pomagala u istrazi Policiji i DORH-u u traganju za počiniteljima u nedjelju su pomagala i tri psa – jedan kojega su dobili od postaje pogranične policije u Trilju i dva u vlasništvu HGSS-a. Pretraženo je šire područje mjesta događaja, a kako su potvrdili u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, pronađeni su i fiksirani tragovi koji ukazuju su počinitelji počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Ortynski, koji godinama ljetuje u Postirama, na cijeli slučaj je bez komentara, čeka rezultate istrage.

– Sumnjam li na nekoga? Ja više nisam ni tužilac ni istražni sudac pa nemam kaj sumnjati. Oni koji će dati izjavu, to će biti policija i tužiteljstvo – poručio je Radovan Ortynski. Iako ni DORH ni policija još uvijek ne izlaze vani s informacijom imaju li sumnjivce, ipak iznose kako su dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika s policijskim službenicima Službe za očevide i kriminalističku tehniku PU splitsko-dalmatinske, u nedjelju od 11 do 17.30 sati obavljali hitnu dokaznu radnju očevida povodom požara u kući za odmor u mjestu Postira na otoku Braču koji je nastavljen i u ponedjeljak uz nazočnost stručnog tima vještaka. Ispalili raketu na vikendicu Prizemlje kuće u potpunosti je uništeno, iako su vatrogasci reagirali munjevito i u najkraćem roku ugasili vatru te spasili kat i krovište. Ipak, šteta je velika, ali još nije točno poznato kolika je.

– Ovo državno odvjetništvo u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom poduzima i druge mjere i radnje u cilju prikupljanja podataka bitnih za utvrđenje počinitelja kaznenog djela – kaže u DORH-u. Radovan Ortynski, iako je imao vrlo kratak staž kao glavni državni odvjetnik, i to 2001. i 2002. godine, zamjerio se mnogima. Bio je i istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu, a progonio je i tzv. zločinačku organizaciju. Nema sumnje kako je brojnim kriminalcima stao na žulj, ali palež njegove vikendice stručnjacima od početka ne izgleda kao djelo profesionalca. Pretjerivanje s benzinom, golema vatra, a na koncu i nespretnost palikuće koji umalo nije poginuo u požaru kojeg je podmetnuo, a potom je u dužini od oko 400 metara ostavio trag krvi, upućivali su kako je riječ o individualnom pothvatu. Još 2000. godine na vikendicu Radovana Ortynskog u Postirama ispaljena je raketa. Srećom, ni tada nitko nije stradao.

>> Radovanu Ortynskom zapaljena kuća: 'Vidjeli smo krvave mrlje po zidovima'

>> U dvadesetak minuta vatra je progutala sve što su gradili

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije