Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Interes velik

Orljava krenula s proizvodnjom zaštitnih maski

Foto: Pszupanija
1/3
25.03.2020.
u 12:14

Proizvodit će maske za barem pedesetak tvrtki, najvećim dijelom iz Požeštine

U vrijeme pandemije koronavirusa u cijelom svijetu, pa i u Hrvatskoj, zaštitne maske za lice postale su jedan od najtraženijih proizvoda.

Zbog nedostatka maski na svim tržištima mnoga poduzeća iz oblasti tekstilne industrije preorijentirala su svoju proizvodnju na ovaj proizvod, a jedno od njih je i požeška konfekcija Orljava. S pripremama su krenuli u petak, a ovog tjedna počela je i proizvodnja.

Narudžbe već pristižu sa svih strana   

- Interes kupaca za zaštitnim maskama je velik. Radit ćemo za barem pedesetak tvrtki, najvećim dijelom iz Požeštine, ali i iz drugih krajeva Hrvatske. O količinama još ne mogu govoriti – potvrdio je predsjednik uprave tvrtke Luka Balenović za informativni portal Požeški vodič.

Inače, Orljava se bavi proizvodnjom kvalitetnih muških košulja, ženskih bluza i drugog asortimana. Trenutno zapošljavaju oko 150 radnika koji će, ako je suditi prema širenju epidemije, itekako imati posla.

Kao što je poznato, nošenje zaštitnih maski preporučuje se na javnim prostorima u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

VIDEO Mitovi o koronavirusu

Komentara 1

Avatar Drago2603
Drago2603
14:42 25.03.2020.

Kolika će biti cijena njihovih maski?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije