Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši hrvatski branitelj postao voditelj

Orkanovizija donosi istinu o Domovinskom ratu

Ivica Pandža Orkan
Foto: Privatni album
1/3
03.06.2019.
u 12:30

Umirovljeni pukovnik Ivica Pandža Orkan na kanalu YouTube pokrenuo svoju emisiju

Umirovljeni pukovnik HV-a Ivica Pandža Orkan, negdašnji zapovjednik obrane Sunje i ratni vojni invalid, dosad je u javnosti percipiran kao beskompromisni tragač za istinom iz 90-ih koji posljednja dva desetljeća uporno i uspješno istražuje i dokumentira ratne zločine iz Domovinskog rata. Odnedavno, svojem podužem popisu interesa dodao je i profesiju voditelja u emisiji “Orkanovizija” koja se emitira na YouTube kanalu, kao i na Facebook-stranici.

50 tisuća pregleda

Iza Orkanove ekipe već su četiri emisije koje su zasad, bez ikakva marketinga, na internetu pregledane gotovo 50.000 puta. Voditelj Orkan probio je led sa svojim prvim gostom Vladom Radošićem, umirovljenim hrvatskim policajcem koji je 1992. kao djelatnik na poslovima ratnih zločina i terorizma, obnašao sve poslove vezane za ratne događaje na području bivše Općine Nova Gradiška.

Drugi Orkanov gost bio je Branko Lazarević Lazo, uvijek zanimljiv i rječit umirovljeni kriminalistički inspektor iz Zagreba, koji se u emisiji prisjetio policijskog očevida tijekom napada smrtonosnim zvončićima na Zagreb kao i svjedočenja protiv Mile Martića u Haagu, a komentirao je i slučaj posrnulog policajca Željka Dolačkog, nepravomoćno osuđenog za krađu zlata iz policijskog sefa. Orkanovizija je potom ugostila i Brunu Zoricu Zulua, legendarnog zapovjednika bojne Frankopan koji je dezertirao iz Legije stranaca kako bi pristupio Domovinskom ratu, gdje je stvarao prve hrvatske legionare.

Četvrti, i zasad posljednji Orkanov gost bio je Davor Ančić, koji je u srpskom kazamatu u Glini proveo 433 dana, danas 60-postotni invalid kojeg je hrvatska država za tu patnju “nagradila” s 560 kuna mjesečno.

– Studio se nalazi u Petrinji u dvorišnim prostorijama iza kuće mog prijatelja Gorana Brebrića, bivšeg pripadnika bojne Frankopan, kao i sisačke specijalne policije Osa, koji je nakon rata radio kao pirotehničar u PU sisačko-moslavačkoj. Goran je vlasnik studija i opreme, kao i montažer “Orkanovizije”. Znamo se dulje vrijeme, jer smo prije surađivali na presnimavanju VHS kazeta srpskih snimatelja pronađenih nakon Oluje. Surađivali smo i na snimanju ratnih rekonstrukcija emitiranih na Novoj TV u emisiji Istraga, gdje se Goran pojavljivao u ulozi glumca skupa s ostalim braniteljima, a Orkanovizija i meni i njemu znači nastavak borbe za istinu o Domovinskom ratu – pojasnio je Ivica Pandža o motivaciji za ideju o emisiji “Orkanovizija”.

Foto: TOMAŽ SKALE

‘Tko voli, neka izvoli’

Potom otkriva kako je od ideje do realizacije prve emisije proteklo vrlo malo vremena. Pripreme su se odvijale jako brzo. Svojim stručnim znanjem i tehnikom ovom visokomotiviranom dvojcu pomaže i snimatelj Siniša Miholjević iz Petrinje. U studiju “Orkanovizije” još je jedan standardni član ekipe, kujica Biba kojoj su nadjenuli dužnost šefice odjela za osiguranje ili službeno: voditeljice Odjela fizičko-tehničke zaštite. Biba je, kaže Orkan, ubrzo postala mezimica cijelog tima, kao i njihovih gostiju.

– Koji su kriteriji za izbor gosta? Da je riječ o poznatom gostu, osobi koja ima što reći na temu istine o Domovinskom ratu i koji će u našoj emisiji reći barem jednu novost po kojoj će ta emisija biti upamćena, čime ćemo pridonijeti otkrivanju i promicanju istine o Domovinskom ratu. Zašto ne bismo snimali emisije s ljudima koji su proživjeli zlo i pakao rata, koji su vidjeli počinitelje, koji imaju dokaze i argumente, koji znaju istinu? Na ovaj način, nastavljam borbu za otkrivanje i procesuiranje srpskih ratnih zločina i zločinaca u Domovinskom ratu – kaže Orkan, dodajući kako je “Orkanovizija” dostupna svima na internetu i na društvenoj mreži “pa tko voli, neka izvoli”.

– A reakcije gledatelja, kojih je u ovo malo vremena gotovo 50.000, više su nego dobre. Snimatelj Siniša, Goran i ja odlučili smo u teškim okolnostima izdržati što dulje kako bi gledatelji koje zanima istina o Domovinskom ratu mogli i nešto naučiti – zaključuje Ivica Pandža Orkan, voditelj sve utjecajnije “Orkanovizije”. 

Komentara 5

DU
Deleted user
13:22 03.06.2019.

Jesenti milu bigulicu, imam jak preodsjećaj da Orkanovizija neće biti dugovječna jer ju ne krase epiteti bez kojih se u današnje vrijeme ne može medijski opstati u Lijepoj Našoj. Naime, Orkanovizija je sve drugo samo nije moderna, progresivna, liberalna, tolerantna,, empatična, inkluzivna i "antifašistična". Drugim ruiječima, nije ljevičarsko i tzv. civilniudrugarsko manipulacijsko i petokolonaško smeće, nego medij kojemu je stalo do istine o Domovinskom ratu i istine o Hrvatskoj. A kako da istinu o tim dvjema našim svetinjama podnesu npr. vječni ugroženik i neizmjerni patnik Pupovac dr. Milojko i stranački mu pajdaš Stanimirović dr. Vojko, kao i bajni "antifašist" Mesić Pišta, vrli "širokobrijški povjesničar" Josipović dr. Ivek te nesuđena glavna tajnica UN-a Pusić dr. Veski i GOLJP-ovski bracek joj Zoki zajedno s onom Teršeličkom i drugim notornim petokonašima svih boja i nijansa. Ne će trebati dugo da od tih spodoba počnu stizati "ocjene"o Orkanoviziji kao fašistoidnom i uatašoidnoim mediju.

SL
Slovenec
14:53 03.06.2019.

Pa dovedi i nekoga s druge strane, sigurno i oni bi imali što reći?

FR
franjo
14:38 03.06.2019.

Svatko ima neku svoju istinu u tom prljavom ,dogovorenom balkanskom ratu. A sve te istine su laži ,svaka na svoj način.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije