Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLADIONIČARSKA MAFIJA

Namještali utakmice po Balkanu: Pretresali računala i kuće i u Hrvatskoj

slovenska policija
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/2
19.12.2017.
u 15:33

Skupina koju su priveli uspostavila je ilegalnu on-line platformu koja je omogućavala, prvenstveno na azijskom tržištu, klađenje na sportove u Europi

Jučer je slovenska policija u suradnji s hrvatskom policijom i Europolom uspjela razbiti međunarodno organiziranu zločinačku organizaciju. Sumnjiči ih se za manipulaciju utakmicama u profesionalnim nogometnim ligama u Srbiji, Makedoniji i Češkoj. 

Skupina koju su priveli uspostavila je ilegalnu on-line platformu koja je omogućavala, prvenstveno na azijskom tržištu, klađenje na sportove u Europi.

Takva platforma omogućavala je svim sudionicima potpuno anonimnost vezanu iz financijske transakcije. Osumnjičeni su dobiveni novac slali 'poreznim oazama', odnosno offshore račune.

Zbog, kako kaže slovenska policija, velikih prihoda sumnjiče se kako su surađivali s drugim oblicima organiziranog kriminala kao što je primjerice krijumčarenje drogom.

Istraga je krenula u ožujku ove godine, a tijekom nje policija je pretražila 11 kuća i 13 vozila u Sloveniji, te dvije kuće i dva vozila u Hrvatskoj.

Uhićeno je 11 pripadnika skupine, zaplijenjeno 35 računala i informatičkih uređaja, 32 mobilna telefona, 19.650 eura u gotovini, 38.500 eura na računima te dva vozila.

- Korupcija u sportu je ozbiljan zločin i globalni fenomen kojeg drže organizirane kriminalne skupine koje uglavnom surađuju preko granica. Internacionalna istraga je pokazala razinu sofisticiranosti koju su skupine dosegle, a koja im donosi veće prihode i investicije od drugih kriminalnih radnji - izjavio je analitičar Europola, Sergio D'Ors.

Komentara 5

KR
kruti195
16:10 19.12.2017.

kakve veze imaju hrvatska&češka s tom vuko.ebinom balkanom????

DU
Deleted user
16:51 19.12.2017.

Zar ima ljudi koji misle da kriminalci iz svih zemalja ne surađuju? Sport, a nogomet poglavito, zaražen je kriminalom do kraja i tome je odavno trebalo stati na kraj. Ovakve akcije ne rješavju to, ali ipak pomažu i korak su naprijed.

PR
PraljakZločinac
15:44 19.12.2017.

bravo slovenci i bravo naši! tribamo stat skupa i izvuć lipu našu iz balkanskog govna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije