Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVIO SE I CULEJ

Organizatori studentskog putovanja u Beograd: 'Išli smo i u Vukovar, to je promaklo onima koji šire mržnju'

Zagreb: Hrvatsko društvo za kaznene znanosti
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/6
13.02.2024.
u 16:54

Studentski zbor Pravnog fakulteta reagirao je na negativne reakcije na putovanje studenata u Beograd.

Studenti u organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu planiraju ići u Beograd, gdje planiraju posjetiti Pravni fakultet u Beogradu, boemsku četvrt Skadarlija, Kuću cvijeća, Novi Beograd, Trg Slavija, Hram Svetoga Save i Kalemegdan. Ovo putovanje izazvalo je negativne reakcije jednog dijela javnosti.

Tako se na Facebooku oglasio bivši saborski zastupnik Željko Glasnović, koji je u svom statusu poručio i ''Dobro došli u treću Jugoslaviju.'' Njemu se u komentarima javio još jedan bivši saborski zastupnik, Stevo Culej, koji također osuđuje odlazak studenata u Beograd te je doslovno poručio: "Nadam se da ih pokolju ko svinje." Nakon objavljenog komentara portal 24sata nazvao je Culeja kako bi pojasnio svoje izjave, no on je, piše 24sata, odbio iznijeti svoju stranu te poručio da ga se ne zove.

Studentski zbor Pravnog fakulteta reagirao je na negativne reakcije na putovanje, a njihovu reakciju, objavljenu na njihovom službenom Facebook profilu, prenosimo u cijelosti.

- Poštovani svi, ovim putem Vam se obraćamo zbog raznih medijskih te na koncu i samih "političkih" uplitanja vezano za naše studijsko putovanje u Beograd.

VEZANI ČLANCI:

Naime, nedavno je plasirana objava koja je dobila dovoljno pozornosti kako bi i mediji reagirali na ovako "skandalozan" projekt hrvatske mladeži u kojemu bi studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu posjetili kolege studente s Pravnog fakulteta u Beogradu. Napominjemo, studijsko putovanje zamišljeno je kao institucionalni posjet s edukativnim karakterom koji organizira Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu na svoju ruku u svrhu jačeg povezivanja studenata srodnih fakulteta. Ističemo da je isto putovanje i posjeta već bila uspješno održana prije 4 godine te se samo nastavlja u svrhu "njegovanja" odnosa dvaju fakulteta.

Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu redovito organiziraju studijska i druga putovanja s ciljem razmjene iskustava, stjecanja novih znanja i uvida na koji način pravnu struku grade naši vršnjaci iz drugih država. To je PRVENSTVENI i JEDINI cilj STUDIJSKOG putovanja u Beograd koji pojedinci posljednjih dana pokušavaju zloupotrijebiti u jeftine političke svrhe, zaboravljajući pritom da smo mi studenti, a ne političari. Pozicija nam i nije baš ista... Nećemo se sramiti bilo čega što se tradicionalno organizira, a baš se, gle čuda, u ovom trenutku (pred izbore) okreće oštrica prema nama te smo podvrgnuti prijetnjama, pritiscima i linču zbog nečega što bi u suvremenom demokratskom društvu trebalo biti normalno. Upućeni GOVOR MRŽNJE prema članovima Studentskog zbora glasno osuđujemo te pozivamo sve nadležne institucije da se pozabave istim!

Također, podsjećamo kako je Studentski zbor u studenom 2023. organizirano sudjelovao u Koloni sjećanja u Vukovaru, ali to je, nažalost, promaklo onima koji nas danas bezrazložno i bez ikakvog opravdanog povoda osuđuju, šire dezinformacije i mržnju među starim i mladim naraštajima. Ovim putem se obraćamo kao službeni organizatori putovanja i konstatiramo sljedeće - studijsko putovanje u Beograd nastavit će se prema predviđenom programu te u predviđeno vrijeme. Nećemo dati da određeni ljudi i mediji poremete tijek organizacije i prije svega želju studenata. Sapienti sat. Vaš SZ - priopćili su.

VIDEO Gradonačelnik Zadra: Protiv svake zabrane sam, ali ne bih išak na koncert Aleksandre Prijović

Komentara 15

JU
Jure1991
17:07 13.02.2024.

U svakoj i malo normalnoj državi ovi ne bi mogli predavati ni na sastanku kučnog savjeta. Ova izdajnička nakupina antihrvata predaje i ući našu djecu na pravnom fakultetu. Sramota.

Avatar Seurat
Seurat
18:21 13.02.2024.

Vi išli. A jesu li Srbi išli u Vukovar u Kolonu sjećanja? ...Jer mislim, ekvivalent vašeg odlaska u Kuću satrapa nije vaš odlazak u Vukovar. Izgleda da ste u Vukovar išli samo kao alibi. Zvučite još sramotnije. Izjednačavate. ... I I vi ćete jednog dana biti pravosuđe u Hrvatskoj!? SRAMOTA!

HR
hrvatii035
17:43 13.02.2024.

Idite i ostanite tamo 🙂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije