Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTOVANJE IZAZVALO REAKCIJE

Studenti prava idu na putovanje u Beograd, Culej komentirao: 'Nadam se da ih pokolju k'o svinje'

Zagreb: Sabor  6. sjednicu nastavio raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o reviziji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
13.02.2024.
u 11:50

Na Facebooku se oglasio bivši saborski zastupnik Željko Glasnović koji je u svom statusu poručio: "Dobro došli u treću Jugoslaviju."

Studenti u organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu planiraju ići u Beograd gdje planiraju posjetiti Pravni fakultet u Beogradu, boemsku četvrt Skadarlija, Kuću cvijeća, Novi Beograd, Trg Slavija, Hram Svetoga Save i Kalemegdan. Ovo putovanje izazvalo je negativne reakcije jednog dijela javnosti. 

Tako se na Facebooku oglasio bivši saborski zastupnik Željko Glasnović koji je u svom statusu poručio i ''Dobro došli u treću Jugoslaviju.''

"Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira studijsko putovanje u Kuću cvijeća u Beogradu. Nakon toga imaju susret sa studentima Beogradskog Pravnog fakulteta gdje je studirao ratni zločinac i suradnik UDB-e Vojislav Šešelj. Je li predsjednik studentskog zbora Luka Pavlišić član HDZ-a? Dobro došli u treću Jugoslaviju", objavio je na Facebooku Glasnović.

Njemu se u komentarima javio još jedan bivši saborski zastupnik, Stevo Culej, koji također osuđuje odlazak studenata u Beograd te je doslovno poručio: "Nadam se da ih pokolju ko svinje."

Foto: Screenshot

"Ovim putem obraćamo vam se zbog raznih medijskih te na koncu i političkih uplitanja vezanih uz naše studijsko putovanje u Beograd. Naime, nedavno je plasirana objava koja je dobila dovoljno pozornosti kako bi i mediji reagirali na ovako 'skandalozan' projekt hrvatske mladeži u kojemu bi studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu posjetili kolege studente s Pravnog fakulteta u Beogradu. Napominjemo, studijsko putovanje zamišljeno je kao institucionalni posjet s edukativnim karakterom koji organizira Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu na svoju ruku u svrhu jačeg povezivanja studenata srodnih fakulteta. Ističemo da je isto putovanje i posjet već bilo uspješno održano prije 4 godine te se samo nastavlja u svrhu njegovanja odnosa dvaju fakulteta", reagirali su iz Studentskog zbora Pravnog fakulteta. 

VEZANI ČLANCI

Navode kako "redovito organiziraju studijska i druga putovanja s ciljem razmjene iskustva, stjecanja novih znanja i uvida na koji način pravnu strugu grade naši vršnjaci iz drugih država".

"To je prvenstveni i jedini cilj studijskog putovanja u Beograd koje pojedinci posljednjih dana pokušavaju zloupotrijebiti u jeftine političke svrhe, zaboravljajući pritom da smo mi studenti, a ne političari. Pozicija nam i nije baš ista", poručili su.

Napominju i kako se neće sramiti.

"Nećemo se sramiti bilo čega što se tradicionalno organizira, a baš se, gle čuda, u ovom trenutku (pred izbore) okreće oštrica prema nama te smo podvrgnuti prijetnjama, pritiscima i linču zbog nečega što bi u suvremenom demokratskom društvu trebalo biti normalno. Upućeni govor mržnje prema članovima Studentskog zbora glasno osuđujemo te pozivamo sve nadležne institucije da se pozabave time! Također, podsjećamo kako je Studentski zbor u studenome 2023. organizirano sudjelovao u Koloni sjećanja u Vukovaru, ali to je, nažalost, promaklo onima koji nas danas bezrazložno i bez ikakvog opravdanog povoda osuđuju, šire dezinformacije i mržnju među starim i mladim naraštajima", naveli su i dodali kako će se najavljeno putovanje nastaviti prema predviđenom programu.

VIDEO Ovo je zastrašujući trenutak pada manjeg zrakoplova na autocestu na Floridi

Komentara 37

OP
Ocvali pupoljak
12:46 13.02.2024.

Ima li itko normalan u akademskoj zajednici? Neka im se prikljuce istomisljenici s Filozofskog.

Avatar Kajman
Kajman
12:31 13.02.2024.

Kada budete išli u Kuću cvijeća svakako nemojte zaboraviti ponijeti buket od 88 crvenih karanfila. I mi se čudimo zašto je hrvatsko pravosuđe karcinom našega društva. Povraća mi se od ovakvih i njihovog opravdanja.

RE
reborn
12:37 13.02.2024.

Idu svoji svojima, što je tu čudno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije