Naslovnica Vijesti Svijet

Organizacija UN-a cenzurira izvješća o globalnom zatopljenju u skladu s američkim interesima

Procurile su informacije o tome da Ujedinjeni narodi mijenjaju informacije o globalnom zatopljenju kako ne bi štetili političkim interesima Sjedinjenih Država.
11. rujna 2019. u 12:56 4 komentara 574 prikaza
dimnjak
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Procureni razgovori pokazuju da su podaci Ureda za imigraciju Ujedinjenih naroda podložni cenzuri pod utjecajem američke vlade. U e-mailu američkog dužnosnika od 28. kolovoza ove godine naglašeno je da rad Međunarodne organizacije za migracije (IOM), kao i Ured za populaciju, izbjeglice i migraciju (PRM) "ne smije biti u konfliktu sa sadašnjim političkim ciljevima [Sjedinjenih Država]". Također je naglašeno da se ne smije iznositi ništa što utječe na američku unutarnju i vanjsku politiku, prenosi The Guardian.

Na dokumentima koji će biti objavljeni na internetu mogu biti izvršene dodatne revizije, a relevantni dokumenti "moraju biti predani dovoljno rano da mogu biti napravljene promjene".

U kolovozu je švedska aktivistica za klimu Greta Thunberg prešla Atlantski ocean u trkačkoj jahti kako bi izbjegla putovanje zrakoplovom EKOLOŠKA AKCIJA Novi pokret širi se Europom: Raspiruju sram među onima koji putuju zrakoplovima

Iz e-maila doznajemo da će Uredu za imigraciju biti rezana sredstava za sve projekte koji nisu u skladu s američkim vanjskopolitičkim interesima.

Međunarodna organizacija za migracije dobiva više od četvrtine svog budžeta od Sjedinjenih Američkih država, a dio iz Ureda za populaciju, izbjeglice i migraciju. IOM, piše Guardian, ovo radi iz straha da ne izgubi sredstva koja su im potrebna za rad, no ovakve promjene predstavljaju ozbiljan presedan i postavljaju ozbiljne sumnje u autonomiju i nezavisnost. 

globalno zagrijavanje Utjecaj na bolesti Klimatske promjene u 20 godina usmrtit će dodatnih 250 tisuća ljudi

Akshaya Kumar, direktorica organizacije Human Rights Watch pri UN-u, rekla je: ''Borba s globalnim zatopljenjem najvažniji je problem modernog doba. Ujedinjeni narodi ne bi smjeli pratiti Trumpovu ideologiju.''

 | Autor : Luiz Rampelotto/DPA/PIXSELL Foto: Luiz Rampelotto/DPA/PIXSELL

Tenzije između Sjedinjenih Država i IOM-a rastu još otkad Amerikanac Ken Isaacs nije uspio dobiti položaj u organizaciji. Novine su svojedobno pisale da Isaacs vjeruje da je globalno zatopljenje urota i ne vjeruje da je to stvarna pojava. Predsjednik Trump također sumnja u uzroke i postojanje globalnog zatopljenja i vidi projekte za sprečavanje te pojave kao pokušaj Ujedinjenih naroda da oduzmu autonomiju Sjedinjenim Državama. 

Požari u Amazoni BORBA Požari u Amazoniji nevjerojatnih razmjera: Znanstvenici zabrinuti za klimatske promjene

Leonard Doyle, IOM-ov glasnogovornik, odgovorio je na optužbe: – IOM poštuje prioritete i ograničenja svojih donatora, uključujući Sjedinjene Države. Želimo biti sigurni da su naši suradnici upoznati s tim ograničenjima kad pišu i provode zakone koji se odnose na imigraciju.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Jesenti milu bigulicu, a što se sve ne uštimava, prilagođava, podeševa, namješta, ugađa, usklađuje, maniupuilura i cenzurira (pa i "civilnoudrugira") u Lijepoj Našoj da bi odgovaralo ukusu, željama i interesima eunijskih biroktata?!" Kad bismno znali samo dio toga, smjesta bismo ... prikaži još!o kupili štrik za cirka oko tamo nekih 50 kuna i izvršili ritualno samovješanje na Jelačićevu trgu u Zagrebu u nazočnosti svih tzv. mejnstrim-medija. Kakav bi to bio provorazredni medijski spektakl!

 • Avatar Kaladin
  Kaladin:

  Pa se vi rugajte "teorijama urote".

 • ajeto:

  Postoji samo globalno zaglupljivanje .Klma se ionako mjenja po svom programu.