Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPASIT ĆE ŽIVOT DRUGIMA

Organi djevojčice odlaze u Mađarsku i Njemačku

Zagreb: Građani ostavljaju plišane igračke i pale svijeće ispred bolnice za preminulu djevojčicu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
05.04.2021.
u 12:33

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja je u srijedu primljena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti Klaićeva, umrla je u nedjelju

Organi tragično preminule dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške dodijelit će se primateljima dječje dobi u Njemačkoj i Mađarskoj, izvijestili su u ponedjeljak iz Ministarstva zdravstva.

"Eksplantacijski postupak je u tijeku. U sklopu međunarodne suradnje s Eurotransplantom prijavljen je darivatelj organa ET 178077 te su putem alokacijskog sustava Eurotransplanta organi dodijeljeni primateljima dječje dobi", stoji u priopćenju.

Dodaje se da su srce i bubrezi prihvaćeni za primatelje u Mađarskoj, a jetra je prihvaćena za četverogodišnjeg primatelja u Njemačkoj.

Zagreb: Građani ostavljaju plišane igračke i pale svijeće ispred bolnice za preminulu djevojčicu
1/13

Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić jutros je potvrdio da je kompleksna formalno-pravna procedura oko eksplantacije organa jučer uspješno obavljena u koordinaciji Ministarstva zdravstva, koordinatorom za transplantacijski program, s Eurotransplantom kojeg je Hrvatska članica i bolničkim koordinatorima.

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja je u srijedu primljena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti Klaićeva, umrla je u nedjelju.

Djevojčicu iz okolice Nove Gradiške je u srijedu ujutro u tamošnju Opću bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo, a s obzirom na težinu ozljeda u srijedu popodne su djevojčicu prevezli u Klaićevu. Ozljede su bile teške, posebno glave, ali bilo ih je po cijelom tijelu.

Roditelji djevojčice koji su u istražnom zatvoru, djelomično su priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta.  Majci se stavlja na teret da je udarala dijete neprimjerenom silom zbog čega je došlo do ozljeda zbog kojih je djevojčica završila u bolnici te je prvooptužena u ovom slučaju.

Nakon što je djevojčica umrla, optužnica protiv majke je prekvalificirana te će se istraga voditi za kazneno djelo teške tjelesne ozljede s ishodom smrti. Za to je kazneno djelo zakonom predviđeno od 3 do 15 godina zatvora.

 

Komentara 24

DU
Deleted user
13:33 05.04.2021.

ovo nije trebalo..kako su samo brzo sve procedure prošli i to na sam Uskrs.

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
15:08 05.04.2021.

kako na ovoj tragediji skupljaju poene i punate svi mogući od "poznatih"doktora,novinara,,veljača,baba,žaba i političari će sigurno dobiti svojih 5 minuta

SP
Spezzi
14:43 05.04.2021.

Koje zgražanje i javno licemjerje. Pa u RH je odavno i legalno ubiti dijete. Čak se mnogi koji se sada zgražaju javno zauzimaju za takvo "pravo" ! Koja je razlika ubiti dijete od 2 godine ili ubiti ga dok je još u majčinoj utrobi, još više nemoćno ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije