Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rast od 3 posto

Orešković izvoznicima otkrio glavnu misiju svoje Vlade

Tihomir Orešković
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
23.05.2016.
u 11:30

U prva tri mjeseca ove godine svi pokazatelji rastu, od industrijske proizvodnje do investicija i zaposlenosti, kazao je Orešković.

Premijer Tihomir Orešković govorio je danas na 11. konferenciji hrvatskih izvoznika.

- Hrvatska ulazi u razdoblje bržega rasta - kazao je Orešković i dodao da je misija njegove Vlade da ubrza gospodarski rast na "2,5 do 3 posto".

U prva tri mjeseca ove godine svi pokazatelji rastu, od industrijske proizvodnje do investicija i zaposlenosti, a cilj je Vlade ubrzati rast gospodarstva na 2,5 i više posto, u čemu će ključnu ulogu imati izvoznici, kazao je predsjednik hrvatske Vlade Tihomir Orešković.

- Svi pokazatelji za prvi kvartal su pozitivni, rastu industrijska proizvodnja, investicije i zaposlenost. Vjerujemo da ćemo taj trend održati do kraja godine i ubrzati - kazao je Orešković.

- Cilj ove vlade je da ubrza gospodarski rast na iznad 2,5 posto, na tri i više posto i da učini taj rast održivim. U tom poslu ključna uloga pripada izvoznicima, onima koji su dokazali da se mogu natjecati na globalnom tržištu - istaknuo je premijer.

U okviru 11. konvencije hrvatskih izvoznika održat će se i 9. dodjela nagrada najboljim domaćim izvoznicima u 2015. "Zlatni ključ", kao i središnja panel rasprava s temom "Digitalna ekonomija kao preduvjet rasta hrvatskog izvoza".

>>Marić: Vodit će se bitka za zadržavanje kreditnog rejtinga države

>>Orešković je kao i premijer Indije − usmjeren prema industriji

Komentara 24

ST
stefj
11:58 23.05.2016.

Ajde, smanjite malo te poreze i parafisklane namete, smanjite birokraciju. To će biti pravi podstrek. Ukinuli ste štambilj, ali ostavili štambilj likvidature. Ako se tako nastavi, onda bolje ne radite ništa, jer to daje bolje rezultate... I nemojte nastaviti kao prošla vlada, najgora ikada, koja je samo dizala poreze i izmišljala nove. Treba raditi baš obrnuto...

G4
G_4
12:07 23.05.2016.

Trenutno su najveći izvoznici vozači autobusa u Slavoniji.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
12:09 23.05.2016.

Narodu zvuči nestvarno da bi nakon petoljetke nove pravednosti, raznoraznih grčića, jovanovića, partizanki i socijalista, netko ozbiljno bavio razvojem hrvatske države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije