Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povlači se

Orešković povukla kandidaturu za predsjednicu Povjerenstva: 'Maske su pale!'

Foto: Screenshot/N1
1/3
18.02.2018.
u 11:36

Ovo nije razočarenje nego moja moralna pobjeda

Dosadašnja predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković povukla je svoju kandidaturu za novi mandat.

"Povlačim svoju kandidaturu za predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa", rekla je Dalija Orešković, kazala je na N1 televiziji.

"Politika će uvijek imati svoje ciljeve, a neovisne institucije trebaju imati vlastitu karizmu i graditi vlastiti integritet“, poručila je Orešković i podsjetila da su "građani ti koji stvaraju svoju političku elitu".

- Naši građani premalo znaju javnim institucijama i odnosa između novaca iz državnog proračuna i koristi koje građani od njega dobivaju. Ja ću naći svoj put društvenog djelovanja. Možda ću se danas, sutra kandidirati za neku državnu službu dok političari shvate da im osobe poput mene na takvim pozicijama trebaju, kazala je Orešković te prozvala premijera Plenkovića.

- Premalo se u javnosti postavljaju pitanja poput: Zašto je smijenjen Lozančić, do dana danas nismo saznali. Direktori pojedinih tvrtki poput Mršića, Kučka koji su smijenjeni a svoje tvrtke su izvukli iz minusa (Podravka i Croatia Airlines). Ako uzmemo da se ovih dana priča i o slučaju Milana Bandića koji je jedan od najočitijih promjera nemogućnosti države da se suoči s pravosudnim problemima. U represiji korupcije smo pali na svim pitanjima kad se tiče političkim moćnika.  Mogu poručiti predsjedniku Vlade da uz pomoć svojih PR stručnjaka počne pripremati fraze na svih 5 jezika da smo počeli tonuti na samo dno po pitanjima korupcije. 

- Ovo nije razočarenje nego moja moralna pobjeda jer sam uspjela dokazati da su pale sve maske, kazala je Dalija Orešković.

"Smatrala sam da u prvom mandatu mi moramo postaviti dobre temelje, a onda graditi to i pomicati praksu, to je bila moja temeljna ideja. Vraćam se svojoj osnovnoj profesiji i svojem odvjetničkom uredu te nekih svojih projekata. Svemu onome što sam držala po strani svih ovih godina", rekla je Orešković i dodala kako "drži palčeve osobi koja će sjesti na njezino mjesto i želi joj svu sreću."

Pogledajte i raspravu u Saboru na dan kad se odlučivalo o članovima Povjerenstva:

1/27

Komentara 232

Avatar PrskatorVlado
PrskatorVlado
11:48 18.02.2018.

Osupnut sam činjenicom da se nije vadila na spolnu diskriminaciju i mačizam. Pa kako su samo ti ljudi bezobrazni i nisu uvaženoj gospođi omogućili još pet godina lezilebovanja i parazitluka na državnu koritu? Sram ih bilo

ZO
zola
11:53 18.02.2018.

Častohlepna popušila. Čudi se demokraciji. To ti je ono gdje većina biranjem odlučuje. Obrazina je pala s tvog lica. Sad se možeš angažirati gdje god želiš, ali ovo su ti posljedni intervjui. Dobrodošla među anonimuse.

MA
maziko
11:46 18.02.2018.

Ostavi nas svog pametovanja. Popušila si i to je to. Ajmo dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije