Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar policije

Orepić smijenio Bijelića, dugogodišnjeg načelnika Uprave kriminalističke policije

Vlado Orepić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.03.2016.
u 21:59

Bijelić je za šefa krima u MUP-u došao iz PU Primorsko-goranske gdje je bio načelnik Odjela kriminalističke policije u vrijeme dok je Oliver Grbić bio načelnik te uprave

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić smijenio je Vitu Bijelića, dugogodišnjeg načelnika Uprave kriminalističke policije. Tko će ga naslijediti na toj funkciji, još uvijek nije poznato, no sasvim je izvjesno da će se uskoro u krim-policiji osim čelnog čovjeka tražiti i njegov pomoćnik. Naime, Darko Žižek, pomoćnik smijenjenog Bijelića, uskoro će podnijeti zahtjev za mirovinom. U Ministarstvu se priča da je Žižek "zamoljen" da to učini.

Bijelić je za šefa krima u MUP-u došao iz PU Primorsko-goranske gdje je bio načelnik Odjela kriminalističke policije u vrijeme dok je Oliver Grbić bio načelnik te uprave. Kada je Grbić imenovan za ravnatelja policije, Bijelić je postao načelnik Uprave kriminalističke policije i na toj je funkciji bio i sve vrijeme mandata bivše Vlade.

Tako je nakon ovotjedne smjene načelnika Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK-a) Marija Bertine ministar Orepić nastavio s kadroviranjem u policiji. Iako prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko već dulje vremena inzistira na odlasku glavnog ravnatelja policije Vlade Dominića, to se još nije dogodilo, no smjena će u MUP-u biti još, i to navodno već ovih dana.

>> Orepić odgovorio Karamarku: Ja sam ministar unutarnjih poslova!

Komentara 39

TO
torcidaš
00:58 18.03.2016.

Ipak se krece Tomo naredi Orepić sluša pa Ti si doveden slušati provoditi politiku vladajuce koalicije a ne svoju. Inace oni te lako promjene.

TO
torcidaš
00:59 18.03.2016.

Šta zaboravija si da Ostoja nije više šef?

ZL
Zlovato
22:47 17.03.2016.

Hrvati će dugo ispaštati Milanoviće greške.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije