Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova stranka

Orepić osniva stranku s ciljem ujedinjenja lijeve i desne Hrvatske

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
04.09.2018.
u 12:55

- Nova politika ima simboliku ujedinjavanja lijeve i desne Hrvatske, smatra Orepić i dodaje da 'želi snažnu i odlučnu politiku, ali i pomirljivu politiku, politiku suradnje'

Bivši 'mostovac', a sada nezavisni saborski zastupnik Vlaho Orepić potvrdio je u utorak kako osniva političku stranku Nova politika, no i poručio da neće biti 'jezičac na vagi' tanke HDZ-ove većine.

"Pokušavao sam izbjeći osnivanje stranke, ali sam na kraju ipak zaključio da se ovim poslom ne možete baviti bez takve forme. Od mog odlaska iz Mosta sve više ljudi tražilo je i nagovaralo me na takav organizacijski okvir”, rekao je Orepić Hini.

Nova politika ponudit će, kaže, novu političku kulturu, a otvoreni će biti za suradnju sa svima, no samo na konkretnim projektima.

Na pitanje može li HDZ u Saboru računati na njegovu ruku Orepić je uzvratio kako "nema uvjeta za tako nešto" no i dodao da "ne želi biti jezičac na vagi i rješavati probleme HDZ-a".

"Nova politika ima simboliku ujedinjavanja lijeve i desne Hrvatske', smatra Orepić i dodaje da 'želi snažnu i odlučnu politiku, ali i pomirljivu politiku, politiku suradnje'.

'Rješenje je u argumentiranoj politici koja je posvećena javnom dobru, tj. obavljanju posla za narod. Rješenje je u institucionalnoj konvergenciji Hrvatske prema EU, tj. prema zemljama uzorima. To je politički cilj, odnosno ishodište političkog okupljanja', navodi.

Stranka će biti osnovana u sljedećih mjesec-dva, rekao je Orepić za N1.

O konkretnim imenima koja planira okupiti oko Nove politike nije htio govoriti.

"Razgovaram s puno ljudi, a kada dođu rezultati razgovora znat će se", poručio je kratko Orepić.

>> Pogledajte i intervju s Bojanom Glavaševićem

Ključne riječi

Komentara 33

ZD
zdepar
13:09 04.09.2018.

armatura stranke će biti tvoji drugovi jugoslovenski oficiri

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
13:59 04.09.2018.

Ne vjerujem da ce narod ponovo dati glas ovakvim nesposobnim, beskorisnim neradnicima i prevrtljivcima. Van iz sabora i parazitirajte na svoj trosak.

VP
viviana patrizzia
14:44 04.09.2018.

Da li Orepić kani osnovati YU MOST malo levo malo i desno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije