Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠIRENJE EU

Orban: S hrvatskim fasciklom udaramo u zid

Viktor Orban
The European Council
14.04.2011.
u 16:20

Sve države članice koje podupiru proširenje moraju stati na okup, kako bismo taj zid srušili, upozorio je Orban

”S hrvatskim fasciklom odaramo u zid, kao uostalom i s ulaskom Bugarske o Rumunjske u Schengenski prostor, za koji su sve tehničke uvjete ispunile”. Rekao je to mađarski premijer Viktor Orban predstavljajući u četvrtak poslije podne u Bruxellesu postignuća mađarskoga predsjedanja Europskom Unijom po istjeku prve polovice mandata.

- Potpora proširenju EU nikada nije bila manja; prevladavaju sumnje, dvojbe, strahovi i nesigurnosti. Sve države članice koje podupiru proširenje moraju stoga stati na okup, kako bismo taj zid srušili. Ne mogu zamisliti sigurnost EU ako bi se u njezinu središtu održavao prostor nepostojanosti. A bez europske perspektive zapadni Balkan bio bi upravo takav prostor – naglasio je Orban.  

On nije, međutim, želio reći koje su zemlje u tome “zidu”, nego se pozvao na “hipotetičke razgovore koji se čuju na hodnicima”.

- Hrvatska je odradila velik posao i ako u svibnju završi ono što je preostalo, možemo u lipnju krenuti k okončanju pristupnih pregovora – optimističnije je zaključio Orban. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
18:44 14.04.2011.

dragi orbančiću, ne budete li malo jače udarali u taj \"berlinski\" zid, dogodit će vam se da kad vi budete htjeli da mi uđemo, mi više nećemo htjeti, pa ćete ispušiti hrvatsko more. evo, ja sam na rubu odluke da budem protiv tog ulaska u EU i to isključivo iz razloga jer su europljani toliko bahati prema hrvatskom narodu, da mi više ne paše saginjati glavu pred vama! a ako je meni pun kufer tog odugovlačenja, koja sam zbilja bila strpljiva, kako je tek s ostalima! bojim se da će samo hrvatski političari željni unijskih fotelja u unijskom saboru htjeti glasati za EU. dakle, pripazite malo da vam ne izmaknu tri milijunčića hrvatske članarine, ni luk jeli ni luk mirisali.

UT
utatica
21:04 14.04.2011.

hebote sve sami luđaci, pa mi uopće ne želimo u EU, ne u ovakvu EU niti na ovakav način, ili ćemo biti ravnopravna članica ili nikako. Kakva je to trenutno tvorevina najbolje govori Haaški sud, odnos belosvjetske klateži prema Vukovaru, Srebrenici, prema isitni i pravdi i prema malim narodima, Ma ko vas hebe, što smo dalje od vas to bolje, ako kad poželite jesti ukusnu i zdravu hranu, piti čistu vodu i uživati u izvrsnoj klimi dođite u sanatorij u predivnu zemlju Hrvata, ali molimo budite uljuđeni, ne bahatite se pa ćemo i mi biti uljeđni s vama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije