Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provocira susjede?

Orban ponovno objavio povijesnu kartu Mađarske koja obuhvaća i teritorij Hrvatske

Viktor Orban
Foto: Bernadett Szabo/REUTERS/PIXSELL
1/3
06.05.2020.
u 23:20

Fotografiju je objavio povodom državne mature i ispita iz povijesti, no mnogi su u komentarima to drugačije protumačili

Mađarski premijer Viktor Orban objavio je na svom službenom Facebook profilu fotografiju karte na kojoj su iscrtane nekadašnje granice Mađarske, a koja je obuhvaćala velike dijelove Hrvatske, Srbije i Rumunjske.

Fotografiju je objavio povodom državne mature i ispita iz povijesti, no mnogi su u komentarima to drugačije protumačili te su pisali kako se stječe dojam da je Orban nostalgičan za nekadašnjim vremenima i 'velikom Mađarskom'.

Kartu je objavio unatoč zategnutim odnosima s Rumunjskoj nakon što ga je tamošnji predsjednik Klaus Iohannis optužio za teritorijalne pretenzije prema rumunjskoj regiji Székelyföld.

Prije samo pet mjeseci Orban je također objavio povijesnu kartu Mađarske koja je, očito, stalna postava u prostorijama mađarske stranke Fidesz na čijem je on čelu.

Ključne riječi

Komentara 123

Avatar Ilirija2
Ilirija2
01:32 07.05.2020.

ovi Hun je prihvatija viru od nas ali je ponasanjem i vridnostima i dalje osta nomad. nima kod nomada nikakvih virtusa i vrlina nit se oni ponasenjem isticu ili teze virtusima. ni ijadu godina nije bilo dovoljno da bi se od Hunskog nomada stvorija covik uspravan, da ne bi hoda ka bestija i ponasa se isto tako. pa Hunske zene ni za toliko vrimena nisu naucile biti moralne i odane u seksualnom smislu ka ni muskardini jednako tako, iako ih je krscanska vira ucila bas tome cili milenij. to su tako neke osnove ponasanja koje seksualni moral definira a nomadi su takva vrsta svita da po tom pitanju ka i mnogim drugim slice i nalice vise bestijama no judima. i to je konstanta koja je istinita ijadama i ijadama godina po pitanju nomada.

Avatar Ilirija2
Ilirija2
01:23 07.05.2020.

Huni. ca drugo ric. nima razlike izmedju Turka, Serba i Huna. svi su oni nomadski narodi koji bi rado otimali i otimacinom i prisvajanjem se po svon nacionalnom bicu bave. to je njigov DNA. njihova priroda. nomade se unistava. nomadi su zlo najvece.

Avatar Ilirija2
Ilirija2
01:42 07.05.2020.

u svakon slucaju dobro uocite kako je Hun okupira Slavensku zemlju u Karpatskon bazenu i pruzija je sape prema Ilirskom. zamislija se Hun otudjit ce on i prisvojit nase onako kako je od Slavena srednjoeuropskih prisvojija njihov Karpatski bazen i regiju. samo ca je Hun pogrisija u tin svojim fantazijama, jer smo se oslobodili i Hunskog nomadskog turskog brata ka i serpskog sa istoka, pa bismo lako potukli Huna. dug je bija put oslobodjenja od nomadskih okupacija sa istoka, sivera i juga, ali se Croatonski covik Ilirski oslobodija nomadskog okupatora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije