Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvara ured

Orban novim zakonom uspio potjerati Sorosa

Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
21.04.2018.
u 09:58

Iako su iz Otvorenog društva poručili da će pričekati s odlaskom do donošenja zakona, vjerojatno će napustiti Mađarsku

Mađarski premijer Viktor Orban već je tijekom predizborne kampanje označio Georga Sorosa jednim od državnih neprijatelja broj jedan, a nakon što je na parlamentarnim izborima odnio premoćnu pobjedu, započeo je konačni obračun sa Sorosevim Otvorenim društvom u Mađarskoj.

Ured sele u Berlin

Kako pišu mađarski mediji, zakon usmjeren protiv nevladinih udruga koje se financiraju upravo novcem milijardera rođenog u Mađarskoj kolokvijalno nazvan “Stop Sorosu” bit će prvi koji će se naći na dnevnom redu parlamenta.

Tim bi se zakonom trebalo onemogućiti daljnje financiranje liberalnih udruga koje ponajprije pomažu ilegalnim migrantima u toj zemlji, ali djeluju i na širenju liberalnih ideja.

1/7

Iz Orbanova pobjedničkog Fidesza poručili su kako je donošenje takvog zakona vrlo važno za jačanje nacionalne sigurnosti zemlje.

Iako je austrijski Die Presse objavio kako će Soros zatvoriti ured Otvorenog društva u Budimpešti i preseliti središte za svoje aktivnosti za područje istočne Europe u Berlin, jučer je stigla informacija kako će ipak pričekati donošenje navedenog zakona pa će nakon toga donijeti odluku.

Ispunio najavljeni cilj

Prve su informacije govorile kako se ured u Budimpešti zatvara najkasnije krajem kolovoza te kako će se privremeno preseliti u Beč, a potom u Berlin. Sorosa je Viktor Orban već nekoliko puta optužio za mnoga zla, a tijekom predizborne kampanje Mađarska je bila oblijepljena jumbo-plakatima usmjerenima izravno protiv Georga Sorosa i njegovih aktivnosti.

Prve konkretne poteze Orbanova vlada povukla je donoseći zakon o zatvaranju Središnjeg europskog sveučilišta (CEU), iza kojeg također stoji Soros, a potom je zabranjeno financiranje nevladinih udruga koje pomažu migrante, koje također financira Soros. Bude li zakon izglasan, Orban će ispuniti jedan od svojih predizbornih ciljeva.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

1/12

Komentara 32

DU
Deleted user
10:29 21.04.2018.

Ovo je jedan Sef drzave koji radi za svoj narod. Anemicni mu ne dolazi ni do gleznja i iza svojih cvikera moze samo da se grize od zavisti.

AE
Aedes2017
10:51 21.04.2018.

Gosp.Orban je pravi mađaron i domoljub.On zatvara nevladine udruge dok ovaj naš Kolesterolski dobro maže vrat ovima iz drž.proračuna.Dokle će hdz zlotvori uništavati Hrvatdku ?

GV
golub Vaso
11:05 21.04.2018.

orban je sve suprotno od našeg anemije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije