Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera ZagrebTower

ORaH podnio kaznenu prijavu protiv Zmajlovića

18.02.2015., Zagreb - Zastupnica ORaH-a Mirela Holy odrzala je u Saboru konferenciju za medije. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.04.2015.
u 13:35

Kaznenu prijavu protiv tri prijavljenika podnijeli su ''radi kaznenih djela prijevare, prijevare u gospodarskom poslovanju i zlouporabe položaja i ovlasti sve opisano i kažnjivo Kaznenim zakonom Republike Hrvatske''.

Stranka ORaH  u četvrtak je podnijela kazenu prijavu protiv ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića, direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Svena Müllera i predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) Mladena Pejnovića

Kaznenu prijavu protiv tri prijavljenika podnijeli su, kako navode u priopćenju, ''radi kaznenih djela prijevare, prijevare u gospodarskom poslovanju i zlouporabe položaja i ovlasti sve opisano i kažnjivo Kaznenim zakonom Republike Hrvatske''.

''ORaH se odlučio podnijeti kaznenu prijavu iz dva razloga: prvi se nalazi u činjenici da  je kroz dokumentaciju koju je isčitavao zaključio kako postoje netransparentnosti vezane za Ugovore o zakopu i podzakupu prostora s tvrtkom Europolis Zagrebtower, ali i cjelokupnu proceduru koja je prethodila zaključivanju tih Ugovora. Drugi razlog je upravo opstruiranje od strane Ministarstva zaštite okoliša i prirode u smislu javnog predočenja Ugovora o zakupu i time onemogućavanje javnosti da ima uvid za što se troše novci poreznih obveznika. 

ORaH smatra kako postoji osnov sumnje da su počinjena kaznena djela navedena u kaznenoj prijavi koju podnosi, dok će se prepustiti USKOK-u da procjeni je li osnov znači i osnovanu sumnju'', objašnjava ORaH u priopćenju.

>> Mirela Holy podnosi kaznenu prijavu protiv Zmajlovića 

>> Zmajlović: Ugovor za Zagrebtower nije tajan, ORaH ga je mogao dobiti

Komentara 4

BR
brojevi
15:26 23.04.2015.

Moram priznati da ti je dugo vremena trebalo da shvatiš u kakvom se društvu nalaziš, ali ti si Holy ipak shvatila za razliku od tisuće Hrvata koji to nisu.

LE
LeonardS
15:33 23.04.2015.

Bravo, to je put kojim trebaju iči svi građani sa svojim saznanjima, Holy je napravila dobar potez kao i Kajin za Jakovčića i neke , jer tisak ipak prenosi kad to netko ima mogučnost iznijeti na presici

LA
LANA555
15:54 23.04.2015.

Ova zena mi je antipaticna nema nista u sebi milog pa necu nista niti komentirati.Pozdrav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije