Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Optužnica protiv Pripuza i drugih vraćena USKOK-u jer je sud smatra nejasnom i konfuznom

Optužnica  je pala jer je sud utvrdio da USKOK nije ponudio dokaze za bitna obilježja svih kaznenih djela niti je dokaze na valjan način obrazložio, kazao je Anto Nobilo
14. prosinca 2020. u 16:05 2 komentara 1364 prikaza
Petar Pripuz
Foto: Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda vratilo je  USKOK-u na dopunu istrage optužnicu protiv Petra Pripuza i još 11 osoba, kojom ih USKOK tereti za malverzacije oko glomaznog otpada.  Riječ je o slučaju u kojem je istraga  pokrenuta u lipnju 2017., a optužnica podignuta u veljači ove godine. USKOK je dobio šest mjeseci za doradu optužnice koju je sud ocijenio konfuznom i nejasnom.

U Šibeniku započela prodaja božičnih drvca rasadnici rade punom parom Građani ove godine ranije kite borove. Provjerili smo kako se kreću cijene

Prošli tjedan na sjednici optužnog vijeća obrane su tvrdile da činjenični opis optužnice  ne odgovara činjeničnom opisu iz pouke o pravima, koja je optuženicima bila uručena kada je protiv njih pokrenuta istraga. Stoga su obrane smatrale da se optužnica treba vratiti USKOK-u na dopunu istrage, odnosno kako se optuženici ponovo trebaju ispitati, a sud je očito  zahtjev obrana usvojio. Optuženici se, navodi USKOK u optužnici, terete za stjecanje nepripadne imovinske koristi od 39,8 milijuna kuna, pri čemu su proračun oštetili za 5,2 milijuna kuna. Spis već sada ima oko 100.000 stranica.

 - Optužnica  je pala jer je sud utvrdio da USKOK nije ponudio dokaze za bitna obilježja svih kaznenih djela niti je dokaze na valjan način obrazložio. Sud je smatrao da  nema štete za tvrtku Ce-Za-R, a nije dokazano ni da bi Petar i Ante Pripuz uzeli  novac ili da bi poticali druge na utaju poreza - kazao je Anto Nobilo, branitelj Petra Pripuza.

oglasila se
Mikulić pokazala užasne poruke koje je dobila nakon objave o sinu: Nije li te sram, neka djeca stvarno su bolesna
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!