Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Zbog malverzacija nekretninama, troje okrivljenih

Foto: Thinkstock
18.12.2017.
u 17:46

Riječ je o troje direktora: 37-godišnjakinji, 51-godišnjaku koji je bio na čelu okrivljene tvrtke iz Našica, te 42-godišnjakinji, direktorici okrivljene tvrtke iz Osijeka.

Podignuta je optužnica protiv tri osobe i dvije tvrtke, našičke i osječke, zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te pomaganja u tom kaznenom djelu.

Riječ je o troje direktora: 37-godišnjakinji, 51-godišnjaku koji je bio na čelu okrivljene tvrtke iz Našica, te 42-godišnjakinji, direktorici okrivljene tvrtke iz Osijeka. Po optužnici, 37-godišnji direktor jedne tvrtke iz Osijeka i direktor okrivljene našičke tvrtke sklopili su 15. travnja 2014. u Osijeku ugovor o otkupu potraživanja prema kojemu je to poduzeće iz Osijeka za iznos od 1,1 milijuna kuna prodalo tvrtki iz Našica svojih 16,1 milijun kuna potraživanja prema trećim poduzećima u stečaju. 

- Tereti ih se da su pritom bili svjesni da su ova potraživanja osigurana sporazumom o osiguranju novčane tražbine prijenosom prava vlasništva na nekretninama čija je procijenjena vrijednost 12,8 milijuna kuna i da je u stečajnom postupku tvrtki iz Osijeka priznato svojstvo razlučnog vjerovnika za cjelokupan iznos navedenog potraživanja te da je do sklapanja spomenutog ugovora na javnim dražbama već prodano 13 nekretnina za iznos od 1,1 milijun kuna - izvijestilo je Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku.

Našička je tvrtka potom sudjelovala na javnim dražbama te se, među ostalim, dokopala vlasništva nad 55 nekretnina, vrijednih 8,2 milijuna kuna. Tvrtka iz Osijeka oštećena je tako, pak, za 7,8 milijuna kuna. 

Nadalje, 37-godišnji osječki direktor i 42-godišnja direktorica optuženi su da su 23. lipnja 2014. u Osijeku sklopili kupoprodajni ugovor kojim je oštećeno trgovačko društvo iz Osijeka okrivljenoj tvrtki iz Osijeka prodalo 13 nekretnina u svome vlasništvu za 2,5 milijuna kuna. Tržišna im je vrijednost, inače, iznosila 6,2 milijuna.

Komentara 2

OV
ovcalila
12:07 19.12.2017.

A imena tih stupova našega društva?

BF
bf2
20:37 19.12.2017.

pitam se pitam,dali će vratiti makar pola ukradenog??kazna se zna-par godina uvjeta,sve u svemu nije loše-za njih,uz naše pravosuđe kriminal se isplati (posebno ako si ugledni građanin-sumnjivi poduzetnik sa političkim zaleđem)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije