Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠAJ IZNUDE

Optužen muškarac koji je iznuđivao Alemku Markotić i još dvije osobe

Alemka Markotić, ravnateljica Klinke za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
07.12.2020.
u 15:21

Tražio je da mu uplate 100.000 eura u kriptovaluti te im je, tvrdi tužiteljstvo, ozbiljno prijetio ako mu novac ne uplate do određenog vremena ili ga pak prijave policiji.

Boris Š. (36) koji uz hrvatsko ima i slovensko državljanstvo optužen je za tri pokušaja iznude, a jedna od njegovih žrtva je bila i Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne  bolesti "Dr. Fran Mihaljević". 

Optužnicu je protiv njega podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, a tereti ga se da je od 30. rujna do 5. listopada  Alemki Markotić te još dvjema osobama preko e-maila poslao prijeteće poruke. Tražio je da mu uplate 100.000 eura u kriptovaluti te im je, tvrdi tužiteljstvo, ozbiljno prijetio ako mu novac ne uplate do određenog vremena ili ga pak prijave policiji.

No oštećenici su ga ipak prijavili policiji, pa je uhićen, a tužiteljstvo u optužnici traži i da mu se produlji istražni zatvor koji mu je određen zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela. 

VIDEO: Epidemiolog Branko Kolarić: "Nije problem u učionici i školi, nego u putu djece do škole. Javnom prijevozu, tramvaju i autobusu."

Komentara 4

DU
Deleted user
15:57 07.12.2020.

Jedna bud*la manje LOL

NE
neboiznadzagreba2
15:27 07.12.2020.

Tip nije normalan, zar je mislio okoristiti se najkorisnijim osobama vladajućih!?!

DU
Deleted user
16:26 07.12.2020.

ni jedno zlo ne traje dovjeka, pa tako ni ovo.. zato im Tito nepaše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije