Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Optužen da je rukama i bocom u Prometovu autobusu tukao brata Filipa Zavadlava

- Nisam ništa kriv! - vikao je Stanislav Zavadlav, pokrivajući glavu rukama te se tako pokušavajući obraniti od napada
09. srpnja 2020. u 07:43 1 komentara 1414 prikaza
Otac i brat Filipa Zavadlava dali iskaz na sudu
Foto: Pixsell/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Zbog napada na Stanislava Zavadlava (24), brata Filipa Zavadlava, optuženog za trostruko ubojstvo, sada je optužen 26-godišnjak.

Filip Zavadlav ZBOG SIGURNOSTI Nakon što se branio šutnjom, Zavadlav premješten u zatvor u Gospić

ODO u Splitu tereti ga za nasilničko ponašanje. Prema optužnici, 26-godišnjak se sumnjiči da je 16. siječnja, nekoliko dana nakon trostrukog ubojstva koje je šokiralo Split i cijelu Hrvatsku u autobusu splitskog Prometa, koji se zaustavio na stajalištu u Vukovarskoj ulici napao Stanislava Zavadlava. Prethodno je 26-godišnjak u taj autobus ušao s još najmanje četiri osobe. Tužiteljstvo u optužnici tvrdi da su 26-godišnjak i njegovi kompanjoni Stanislava Zavadlava napali bez ikakvog povoda. Kažu i da ga je 26-godišnjak udarao rukama i staklenom bocom po tijelu i glavi te da ga je čupao za jaknu pri čemu ga je i vrijeđao.

- Nisam ništa kriv! - vikao je Stanislav Zavadlav, pokrivajući glavu rukama te se tako pokušavajući obraniti od napada.

VIDEO Tko je Filip Zavadlav

Nakon što su ga izudarali, 26-godišnjak i njegovi kompanjoni počeli su vući za jaknu, pokušavajući ga nasilno izvući iz autobusa, no u tome nisu uspjeli jer se Zavadlav čvrsto uhvatio za rukohvat. Napadači se pobjegli, a udaljio se i Zavadlav, kojeg policija nije zatekla  kada je po pozivu nekog od putnika došla na mjesto događaja.

Stanislav Zavadlav, čiji su navodni dugovi za drogu, zbog čega je obitelj bila izvrgnuta prijetnjama i ucjenama, navodno bili motiv koji je njegovog brata doveo do trostrukog ubojstva, odbio je policijsku zaštitu. Policiji je tek priznao da je bio pretučen, no o samom događaju nije htio previše govoriti policiji. Koji dan nakon napada novinarima je kazao da su ga napali jer su mislili da se osvećuju.

Filip Zavadlav Istraga pri kraju Splitski zatvor ne želi primiti Zavadlava, strahuju od osvete

Njegov brat Filip Zavadlav koncem svibnja je optužen da je Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića smaknuo iz bezobzirne osvete zbog maltretiranja njega i brata. Prema optužnici ubio ih je 11. siječnja u centru Splita, pri čemu je iz kalašnjikova ispalio 36 hitaca. Nakon ubojstava je otišao kući te se presvukao, a zatim do kafića u blizini PU splitsko-dalmatinske gdje je i uhićen. Nakon što je uhićen jedno je vrijeme bio u Bolnici za osobe lišene slobode, a zatim je, zbog sigurnosnih razloga,  premješten u zatvor u Gospiću gdje čeka početak suđenja.

SVEMOĆ UDBE
Bivši agent Udbe progovorio za Večernji: Priče o službi nisu mit, znam tko danas drma Hrvatskom
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji