Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIČAR RATA

Oporbeni političar javno pozvao Putina da odstupi: Želi normalizaciju odnosa s Europom

Russian President Putin and Eritrean President Afwerki meet in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.06.2023.
u 11:45

Boris Nadeždin je vrlo glasno kritizirao rat još od početka invazije na Ukrajinu, ali ovo je prvi puta da je na javnoj televiziji pozvao Putina na odstupanje s predsjedničkog mjesta.

Britansko ministarstvo obrane oglasilo se o pojavljivanju oporbenog političara Borisa Nadeždina na državnoj ruskoj televiziji NTV. U svom gostovanju javno je pozvao Vladimira Putina na poraz na sljedećim izborima u svrhu normaliziranja odnosa s ostatkom Europe. 

Boris Nadeždin je vrlo glasno kritizirao rat još od početka invazije na Ukrajinu, ali ovo je prvi puta da je na javnoj televiziji pozvao Putina na odstupanje s predsjedničkog mjesta, napisali su iz britanskog ministarstva na Twitteru. Također, napisali su da je u Rusiji u posljednjih 15 mjeseci uvedeno ograničenje slobode govora koje nije viđeno još od sovjetskih vremena.

VEZANI ČLANCI: 

"Međutim, postoji realna mogućnost da nedavna oštra retorika nacionalističkih ličnosti poput vlasnika Wagner Grupe Jevgenija Prigožina ohrabruje oporbene ličnosti da izazovu tabu teme", zaključili su. Podsjetimo, vođa paravojne skupine Wagner optužio je početkom svibnja vojnike regularne ruske vojske da su pobjegli sa svojih položaja u Bahmutu. Također, kritizirao je državni vrh da nije sposoban braniti Rusiju.

"Zašto država ne uspijeva obraniti zemlju?", kazao je u trenutku kada je ruski predsjednik Vladimir Putin bio na vojnoj paradi u Moskvi u povodu Dana pobjede nad nacističkom Njemačkom 1945. godine.

"Dan pobjede pobjeda je naših predaka, nismo zaslužili niti djelić te pobjede", ustvrdio je Prigožin. "Postoji zločin koji se zove 'uništavanje ruskog naroda'... I to čini jedna mala skupina", dodao je, upirući prstom u glavni stožer.

VIDEO: Institut za rat: Ukrajina je na korak da si osigura veliku pobjedu, a prekid vatre bi koristio samo Kremlju

Komentara 6

DU
Deleted user
20:25 01.06.2023.

Sve bi to nešto značilo da je netko napisao taj čovjek ili njegova stranka koliko su posto dobili na izborima ? To sve govori, a ostalo je opet u ništa. To je kao kadd se recimo ovdje Anka Mrak Taritašitaš stalno gura kao neki autoritet, a na izborima ne osvaja ništa. Toliko o značaju dotičnog gospodina. Ovdje je važno samo što on govori, a nije važnbo izgleda tko u REusiji podržava to što on govori, a to je ključ.

SE
Serengeti
16:28 01.06.2023.

A nama cijelo vrijeme tvrde da su ruski mediji pod Putinovom kontrolom i da svatko tko mu se usprotivi odmah "slučajno" padne kroz prozor ili popije neki sumnjivi čaj ili u najmanju ruku bude odmah uhićen i odveden u gulage.

KU
Kukaimotika
16:43 01.06.2023.

Jadan, ovome bi najbolje bilo da odmah iseli iz Rusije, dleko, daleko i gdje god tamo bio, da pazi sto jede, pije, kuda i kako hoda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije