Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Općinski list poslužio načelniku Topolovcu da se obračuna s oporbom

Glavni urednik Martinolić: Konzultiram se s načelnikom koji će tekstovi ići u list, koji se moraju izbaciti, koji kratiti i gdje moram staviti nešto drugo
29. kolovoza 2014. u 16:27 2 komentara 1048 prikaza
Radoboj
Foto: Mladen Mandić
Pogledajte galeriju 1/2

Najnoviji broj Radobojsko - jesejanskog lista koji je jučer osvanuo na internetskim stranicama, a danas kreće u distribuciju po kućama, izazvao je puno bure u Radoboju. Tim povodom oglasio se općinski HDZ.

Plaćaju svi Radobojčani

- Sramotno što je načelnik Anđelko Topolovec iskoristio općinsko glasilo kako bi preko njega blatio radobojski HDZ, kao da se radi o njegovom privatnom ili stranačkom listu. Za taj list iz općinskog proračuna se godišnje izdvaja 84 tisuće kuna, a u njega izdvajaju svi mještani Radoboja, a ne samo HNS i njegovi koalicijski partneri. Topolovec nije apsolutni općinski vladar. On nimalo ne respektira činjenicu da je HDZ na prošlogodišnjim izborima dobio 44 posto glasova, što predstavlja 800 od 1800 izašlih birača. Smeta nas i što sve ostale koji misle drukčije, putem svog pamfleta naziva demagozima, kratkovidnim i sličnim pogrdnim nazivima - rekao nam je u ime radobojskog HDZ-a Dubravko Kranjčec, dodajući da, iako općinsko glasilo ima svog glavnog urednika, on pleše onako kako mu Topolovec dirigira.

- HDZ u tom listu nikad ne može objaviti ništa drugo osim čestitke za Božić i Uskrs. Znamo da je Topolovec nervozan jer ne prolazi njegov projekt zatvaranja Područne škole u Jazvinama i jer nije postao direktorom Narodnih novina, no neka svoje frustracije liječi na drugi način, a ne omalovažavajući žitelje Radoboja, kaže Kranjčec.

Glavni urednik glasila Marko Martinolić potvrdio nam je da je zapravo stvarni glavni urednik sam načelnik Anđelko Topolovec.

- Istina je da se s načelnikom konzultiram koji će tekstovi ići u list, a koji neće, koji se tekstovi moraju izbaciti, koji kratiti i gdje moram staviti nešto drugo. Ja sam dužan objaviti ono što mi načelnik veli i tu si ne mogu pomoći - rekao nam je Martinolić.

Dobili smo i odgovor načelnika Topolovca:

- Drago mi je da reakcija Dubravka Kranjčeca dokazuje kako je Radobojsko - jesejanski list čitana tiskovina. Žao mi je što ta reakcija pokazuje da ima isti stav prema listu kao i prema projektima koji se provode za dobrobit općine - ne želi u njima sudjelovati, ali rado neosnovano kritizira. 

Sto puta ponovljene laži

Upravo je on, kao čelnik radobojskog HDZ-a, javno izjavio da ne želi imati posla s tim listom. Stanovnicima Radoboja samo iznosim istinite informacije. Kranjčec se u svakom svojem javnom nastupu nije libio koristiti laži svih vrsta, a svi znamo da sto puta ponovljene laži mogu postati istina. List obrađuje teme s područja općine koji su od općeg interesa za Radobojčane, a otvoren je za različita mišljenja. Primjerice, list je objavio mišljenje HDZ-a Jesenje o učinjenom u prošloj godini, dok se HDZ Radoboj oglušio na tu temu. Reklama načelniku i vlasti u Radoboju nisu članci u listu, nego projekti koji su provedeni ili su u tijeku. Reklama su djela, a ne riječi, zaključio je Topolovec.

mutni poslovi državne tajnice
USKOK godinu dana prisluškivao kako Rimac tvrtkama sređuje dozvole i poticaje
Aircash
Uspješni
Prvi hrvatski fintech širi poslovanje na tržišta EU: Našu aplikaciju koristi više od 100.000 ljudi, a integrirani smo s velikim hrvatskim kompanijama
  • vezana:

    Privremeni načelniče Topolovec, projekte ostvaruješ što ucjenjuješ ministarstva (HNSova) da buš prešal Čačiću u reformiste, da se razmimo, a kvaliteta projekata, znamo i za bolje i potrebnije. Imal si sve u Narodnim novinama, plaću 30.000-40.000 kn (lipa gore lipa dole), ... prikaži još! službeni auto, karticu za „peglanje“, ne možeš poreći da to nisu bile osobno interesno kunske ambicije sa časnom strukom VŠS prometni inženjer, koju je, ali VSS završila (vidli smo u N2 emisiji) i bivša županica Lovrić, danas na izlazu iz Remetinca. U Upravi NN sjede predsjednik Davor Čović, dipl. oec. i član Nikola Sila, dipl. oec., a SAVJETNIK si nitko ni manje ni više nego ti Anđelko. Dakle dva vrhunska ekonomista primaju savjete prometaša sa višom školom koji nema ni jedan projekt napravljen, a sa poslovanjem NN veze su jedino HNS. Znamo tko je tu LUD (politika koja te postavila), ZBUNJEN (si mi iz cele Hrvatske) a NORMALAN (pošteni ljudi koji te mole da se makneš). Daj, malo nam napiši vu Radobojčeku i o toj temi, rado bumo pročitali kaj i našoj deci damo savjete za tak uspješno karijero.

  • Avatar mali322
    mali322:

    Od tih 800,200 je živih...živio hadeze