Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Onečišćeno more: Fekalije se proširile na šest dubrovačkih plaža

Problem s fekalijama zabilježen je i u Korčuli, gdje je 11. kolovoza na plažii hotela Park utvrđeno onečišćenje fekalijama, koje se 14. kolovoza proširilo i na susjednu gradsku plažu Banje.
20. kolovoza 2020. u 15:07 5 komentara 1775 prikaza
Ilustracija
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Onečišćenje mora fekalijama proširilo se na dubrovačke plaže u Uvali Sumratin i kod Hotela Vis 2, dan nakon što je Zavod za javno zdravstvo u utorak utvrdio onečišćenje i na plažama Šulić, Danče, Hotel Bellevue i Hotel Rixos.

Dubrovnik: Plaža u uvali Lapad prepuna turista bakterija Escherichia coli Izbjegavajte kupanje na ovim dubrovačkim plažama: More je onečišćeno fekalijama

Onečišćenje fekalijama, tj  bakterijom Escherichia coli, potvrđeno je u srijedu ispitivanjem kakvoće mora na tim kupalištima, u Uvali Sumratin prilikom uzorkovanja nakon prestanka ranijeg kratkotrajnog onečišćenja, a kod Hotela Vis 2 nakon prijave, izvijestio je u četvrtak županijski Zavod za javno zdravstvo.

"Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli. Uzimanje uzoraka mora ponavljat će dok ne prestane onečišćenje, a do daljnjega se ne preporučuje kupanje“, upozovarava Zavod.

Još 13. kolovoza fekalijama je prvi put ove sezone onečišćena plaža u Uvali Sumratin, a 17. kolovoza Zavod je proglasio prestanak tog onečišćenja. Međutim, u srijedu je primijećeno da je more na toj plaži zamućeno te da su vidljive suspendirane tvari, biljni otpad i komadići WC papira. Zato su uzeti dodatni uzorci, kao i na susjednoj plaži Vis 2.

Porezna uprava SUMNJIČE GA ZA ŠTETU OD 3,5 MILIJUNA KUNA Turistima izdavao nefiskalizirane račune, a radnicima davao 20 % provizije na koju nije plaćao porez

Problem s fekalijama zabilježen je i u Korčuli, gdje je 11. kolovoza na plažii hotela Park utvrđeno onečišćenje fekalijama, koje se 14. kolovoza proširilo i na susjednu gradsku plažu Banje.

Iz Zavoda su prestanak onečišćenja na plaži Hotela Park proglasili 17. kolovoza.

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
HUO
SAMO NA VEČERNJI TV-U OD 13 SATI
Doznajte kako se možete osigurati i financijski zaštititi od privatnih i poslovnih rizika
  • EroK:

    Bože dokle sve ove sabotaže? Zašto su ljudi toliko jalni ili ratom nabrijani? Najprije negativni natpisi i podvale iz Slovenije, Austrije, Njemačke itd. protiv turizma u Hrvatskoj, pa požari po svuda, sada fekalije i što je slijedeće? Naši neprijatelji nam ... prikaži još!i nam zbilja slažu kockice, ali nadam se uzaludno. Dok se Plenki i Pupi zabavljaju Vučić i jugosrbi nam podmeću. Samo smo mogli zatvortiti granice ili bar insistirati na obveznom testiranju sa Srbijom i puno manje zaraženih i zlo namjernih bi došl na naše plaže, kako bi nam iskazali 'zahvalnost' za pruženu ruku pomirenja u ne tako davnoj Srpskoj ratnoj agresiji nad Hrvatskom. I blazeni Stepinac je pružio ruku Patrijarhu, koju je ovaj kobajage objeručke primio, pa pogledajete kako Patrijarh i SPC to iskorištava i sada se bore nogama i rukama protiv čovjeka, koji im je pružio suradnju i prijateljstvo. Bojim se Plenki će, a nedaj Bože i mi svi, tu naivnost dobro osjetiti, po neznam koji put, na svojim leđima. Nema pomirenja, bez traženja oprosta, vraćenih hrvatskih arhiva, umjetnina i plaćene ratne štete i obestečena logorašima, ... , a to ne možemo očekivati, na žalost, od današnje Vlade u Srbiji.

  • samoborka:

    Čestitke elitnom Dubrovniku i elitnoj okolici! Divna reklama.

  • Arko:

    "Ko to moze platit",widim svakodnevno kad idem u ribu,svi vide i svi sute,