Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽARKO PUHOVSKI

'Karakter ga navodi da bude svađalica, a to nije osobina koja se očekuje od predsjednika'

Zoran Milanović
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
17.06.2019.
u 20:42

Milanovićev je slogan više kritika postojeće situacije nego što je to najava onoga što će on ponuditi, kaže Smiljana Leinart Novosel

Zoran Milanović potvrđen je za SDP-ova predsjedničkog kandidata, a on će u utrku za Pantovčak krenuti sa sloganom “Predsjednik s karakterom”, zbog čijeg ga je vizualnog izgleda za krađu optužio Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku.

– Milanovićev je slogan više kritika postojeće situacije, postojeće osobe na toj funkciji, nego što je to najava onoga što će on ponuditi. On zapravo šalje poruku predsjednici da se ne izjašnjava jasno i dovoljno čvrsto, a to je očito ono što ljudi žele i što im treba, a da je on kandidat koji to može ostvariti. Predsjednik mora slati jasne poruke, brinuti se o kredibilitetu, ali ujedno se mora brinuti i kakve odnose gradi sa svojim građanima, biračima, susjedima i drugim državama u svijetu – prokomentirala je komunikologinja Smiljana Leinert Novosel.

Na Milanovićev slogan i Hasanbegovićevu optužbu osvrnuo se i analitičar Žarko Puhovski kazavši: – To je odličan slogan. Karakterizira ga jer je on čovjek s karakterom, što je njegova prednost i nedostatak. On je čovjek kojeg karakter navodi da bude svađalica, a to nije baš osobina koja se očekuje od predsjednika države, već od ministra, premijera ili šefa oporbe. U odnosu na predsjednicu Milanović hoće reći da ona nema karaktera, a on ga ima. No to ga uvlači u poziciju koja je tradicionalno desničarska, koja vjeruje u to da su muškarci intelektualno i karakterno superiorni ženama, a desnica vjerojatno neće glasati za Milanovića. Ljevica bi mogla, ali ona ne prihvaća te stereotipe, i tu je problem njegove kandidature. Hasanbegović je pak trenutačno posve sporedan glumac na javnoj sceni i to što govori posve je nevažno.

Komentara 88

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
21:12 17.06.2019.

Prizemljenje će biti brutalno !

DU
Deleted user
20:53 17.06.2019.

Odlična vijest je da je Milanović kandidat ljevice, sad možemo biti sigurni da će desnica pobijediti. Ovaj čovjek nije dobio još nijedne izbore.

BU
bubimir
21:15 17.06.2019.

milanović je onomad rekao da se nikad neće kandidirati za mjesto predsjednika države, ali se predomislio vjerojatno zbog par desetaka tisuća razloga, bilo bi mu dobro da se prije testira na izborima za predsjednika kućnog savjeta pošto se dosada iskazao kao gubitnik na svim višim razinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije