Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Linić u napadu:
Povratak na članak

'Babić ima 34 tisuće kn mjesečnih primanja'

Ustavni sud ukinuo je danas odluku Vlade o uvođenju radne obveze liječnicima u bolnicama, što je komentirao i ministar financija Slavko Linić

Komentari 92

Avatar Uzorak
Uzorak
09:42 21.12.2013.

plaća HDZ-ova Branka Bačića iznosi oko 46.891 kunu, njegov stranački kolega Tomislav Ivić dobiva oko 45.251 kunu. SDP-ova Dragica Zgrebec na račun dobiva 44.675 kuna. Šef Sabora Josip Leko ne prima naknadu za stanarinu, putne troškove i naknadu za odvojeni život, ali i dalje mu plaća iznosi oko 44.443 kune. Šefu Laburista Dragutinu Lesaru na račun dolazi oko 40.724 kune, a glasni SDP-ovac Nenad Stazić prima plaću od oko 40.179 kuna. Josip Salapić, HDSSB-ovac dobiva plaću u iznosu od oko 40.016 kuna, a saborski svećenik don Ivan Grubišić prima skromnih 39.292 kune. Naknadu za odvojeni život u iznosu od tisuću kuna dobiva Furio Radin, a plaća mu iznosi oko 37.576 kuna. Vladimir Šeks prima plaću u iznosu od 37.170 kuna. Bivša premjerka Jadranka Kosor dobiva oko 37.021 kuna, a Josipu Kregaru plaća je oko 36.576 kuna. Seka Kerum, Nevenka Bečić za svoj rad u Saboru prima plaću u iznosu od oko 36.227 kuna. Glasni Damir Kajin dobiva plaću od oko 35.551 kunu, a aktivni Ivan Šuker 35.387 kuna....itd.... Na cestarine su u prvih šest mjeseci ove godine potrošili preko 190 tisuća kuna, a na zrakoplovne karte više od 580 tisuća kuna. Za vozikanje osobnim automobilom u službi izdvojili smo im više od 1,2 milijuna kuna, a za javni prijevoz preko 19 tisuća kuna. Ostali troškovi koje su imali su dnevnice 109.775,83, hotelski smještaj 224.882,58, najam stana 1.380.323,68, režijski troškovi 186.345,68, odvojeni život 541.953,41 i ostalo 3.374,00.......itd....Za Dan neovisnosti odmarali su čak deset dana, povodom Svih svetih odmor je bio nešto kraći, svega pet dana. Najbolji period u godini za saborske zastupnike je ljetna stanka. Gotovo kao školarci, naši zastupnici preko ljeta odmaraju dva mjeseca, a zimi odmor traje 'samo' mjesec dana. Vikendi su našim mudrim glavama neradni, a praznika i blagdana u Lijepoj našoj ionako ima na pretek. Saborski zastupnici u ovoj godini biti će slobodni oko 170 dana, a samo 190 dana sjedit će u saborskim klupama. To bi značilo da gotovo 50 posto godine oni zapravo ne rade ništa.

VL
Avatar DA.TI.CRTA.DA.VINCI.BI.SHVATIO
DA.TI.CRTA.DA.VINCI.BI.SHVATIO
22:55 20.12.2013.

ovakvo nešto se u svijetu tretira kao teška uvreda i neovlaštena upotreba osobnih podataka u javnom obračunu sa povlaštene pozicije. a da se otvore svi srodni tračuni, bliže obitelji, žene i nećaka....pa da onda pričaju sa istih pozicija?

VL
GR
GRGOO
07:20 21.12.2013.

Što bih ja trebao reći; uuu, puno zaradi Babić? Zar me netko želi nagovarati da pljujem jer jedan liječnik zaradi 4,5 tisuća eura? Toliko u Švicarskoj zaradi jedna osoba koja razvozi kruh po pekarnicama, više od toga medicinska sestra koja je glavna sestra u domu. Zar bih ja trebao biti sretan da Babić ima manje? Ja želim da babić ima duplo više a ja koliko on. To bi bilo nešto, a ne da obojica nemamo. Zbog loših politika i političara i pokradenosti Hrvatske to nemamo, makar približno u Hrvatskoj, a ne zbog toga jer su hrvati lijeni i neznalice i jer nam je to "bog dao".

VL
DU
Deleted user
07:07 21.12.2013.

ministre kako to da niste komentirali npr. gđa Jakovina s koliko godina i nitko je ne pozna odmah u EU, plaću neću govoroti...kako to da ne komentirate plaće zastupnika i neoporezive dodatke to ukinite i onda kažem svaka čast ovakoo ovo je ispod ljudskog dostojanstva, a ne samo ministarskog...............

VL
RA
rasplinjač
08:23 21.12.2013.

Nezadrživi Slinić bi to "regulisao" po sistemu svima jednako......neznam kako i koliko radi ovaj Babić ali znam da vrhunskog liječnika treba platiti sa svim njegovim dežurstvima, nedjeljeama i prekovremenima a struka i pacijenti su ti koji će određenog liječnika pozicioniratiti u struci i vrednovanju. Pa neka ovaj i ima 34.00 kn koji to sigurno zaradi za razliku od Slinića i njegovih uhljeba koji primaju velike plaće ne radeći ništa s njim na čelu....

VL
DR
drzislav
07:23 21.12.2013.

Druže Slavko, a jesi pravi uličar i štemer. Odmah kao uvrijeđena frajla saspeš rafale po protivnicima partije i neistomišljenicima. Isti si kao drug Zoki! Pometi ispod svoga praga, ionako si pun afera, još iz Rijeke. Ali neka, idete vi polako svome kraju, Hrvatska se konačno budi. Kako bi Nino rekao, perje iz jastuka se ne može više vratiti!

VL
AB
abendblatt
08:41 21.12.2013.

Linicu, smanji sebi placu za 50%, ili jos bolje predlazem da svi vladini politicari budu placeni prema ucinku, koliko koristi za Drzavu toliko proporcijalno place, ti bi Linicu trebao donositi placu Drzavi a ne od drzave trazit.

VL
KA
kafka
10:11 21.12.2013.

Ako nije zaslužio zašto ga Ministarstvo plača?? Ako ih nije zaslužio treba netko iz Ministarstva ili državne revizije odgovarati !! Ne radi se o primanjima pojedinih liječnika nego o nedostatku liječnika u sustavu i onda se radi previše prekovremeno štono što je jeftinije Ministarstvu. Dok mladi završeni liječnici čekaju da se raspiše natječaj za stažiranje i više od 12 mjeseci. I cijelo vrijeme ne mogu tražiti posao za koji su se 6 godina školovali. Neki od njih su se možda i kreditno zadužili za školovanje.

VL
DU
Deleted user
08:28 21.12.2013.

Gospodine Linić, meni VL redovno uskrati komentiranje sadržaja na nekoliko dana, zbog mojih, prema VL-u, neprimjerenih "desničarskih" komentara. Pa Vam ja kao hrvatski desničar želim puno uspjeha u radi i da svim hrvtaskim građanima kojima je jedini cilj kako prevariti ili pokrasti svoju vlastitu domovinu, stučete glavu (u prenesenom smislu naravno, da VL doslovno ne shvati) kao ljutici zmiji. A, nas dvojica ćemo i dalje biti na dijametralno suprotnim ideološkim pozicijama. Puno sreće, g. Liniću.

VL
Avatar puky
puky
08:46 21.12.2013.

... koja je razlika između liječnika i nesposobnog političara ? ... liječnik može svoju plaću zaraditi bilo gdje u Svijetu a nesposobni političari poput josipovića, leke, milanovića i ovog linića samo ovdje i to na prijevarama i lažima ... zaštoo "financijski ekspert" linić nije u WTO, MMF-u, nekoj od najvećih svjetskih banaka ? ... zato što njegovo "znanje" o financijama dolazi iz njegove političke moći ... na međunarodnom tržištu financijskih stručnjaka on je mikron, nula, "non plus ultra", nitko i ništa ... strava ...

VL
Avatar puky
puky
08:08 21.12.2013.

... josipović, leko, milanović pa i ovaj linić imaju veće primanja od dr. Babića ali za razliku od njega koji ih liječi oni građane "truju" politički i svjetonazorski ... strava ...

VL
KA
kantajz
09:28 21.12.2013.

razlika je gosp.linić što taj babić zaradi svoju plaću i svaki dan mora na posao za razliku od vas političara koji ste si uzeli zimsku stanku koja vam je ustavom zajamčena da se odmorite od nerada.

VL
DU
Deleted user
12:26 21.12.2013.

ajmo druže liniću usporediti primanja dr babića i sandre jakovine, odvjetničke vježbenice moja baba je govorila "doktor, pop i učitelj", točno tim redosljedom, čudno , nije se političara sjetila

VL
BO
booloo
12:53 21.12.2013.

Liječnici imaju solidna primanja, a porezni obveznici ne mogu financirati takvo zdravstvo - kazao je ministar financija Slavko Linić koji se osvrnuo i na primanja predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata Ivice Babića ----------------------------------------------------------------------------------------- političari imaju još bolja primanja. ni njih narodarod nemože financirati i ne želi, ali ko ih pita. ova vlast uzima koliko joj treba.

VL
Avatar Semper5
Semper5
11:10 21.12.2013.

Kakve veze imaju primanja s činjenicom da je Vlada donijela odluku pozivajući se na zakon koji je nevažeći i kakve veze imaju primanja s činjenicom da je zbog toga Ustavni sud takvu odluku ukinuo? Kad nam ministri imaju ovakve dedukativne sposobnosti, nije ni čudo da smo u klincu.

VL
AV
AVAZ
18:34 21.12.2013.

Rrkoh ja nemojte zabranjivati strajk jer po Ustavu je zabranjeno u Hr prisilni rad....Da je Hr Njemacka ministar bi morao dati ostavku !

VL
Avatar R & I
R & I
18:20 21.12.2013.

Hrvatska ne samo da je "spaljena", zemlja u materijalnom pogledu, nego i vise - zemlja s enormnim drustvenim problemom, a to je da je namjerno stvarana lazna pecepcija stvarnosti (percepcija koja prolazi u nisko civiliziranim primitivnim zemljama).Poznate su one krilatice:e: "U skolu ide onaj koji nema novaca kupiti diplomu" i "Kilo pameti dvije marke". Znaci Hrvatska nije samo materijalno unistena nego i drustveno i kulturno unazadjena. Danas kao sto rekoh Hrvatska je psihoticno, kriminalno drustvo.U takvom drustvu normalni ljudi imaju neuoroze , jer je nenormalno predstavljeno kao normalno, a "bolesnim', ( bez savjesti, osobnog postenja, drustvene odgovornosti, bez ikakvih ljudskih kvaliteta ) je to posve normalno, prirodno okruzenje - osjecaju se kao ribe u vodi. Stvarno od samog pocetka u Hrvatskoj je na vlasti najgora bagra,olos , smrad koji od samog pocetka vara narod i nakon svakih izbora to ponovno napravi da bi prije slijedecih obecao kao nikada vise. Znaci ne samo da je ta bagra, olos od politicara od prvog dana donosila zakone koji su im omogucavali pljacku i stitili od sankcija (cime su pokazali svoju stvarnu kriminalnu narav i odvratnost prema vlastitom narodu i Drzavi), nego su gradane koji su sve teze i teze zivjeli (jer su placali za sve promasaje,nemar,nemoral i kriminal tih istih) uvjeravali preko umrezenih medija i institucija drustva kako sve bolje i bolje zive (iako su zivjeli zivot nedostojan covjeka – znaci radi se o najsadisticnijem izaivljavanju ). Koji su pravi razmjeri te bestijalnosti vjerojatno se nikada nece ni saznati (ne znaju ni sami sudionici te pljacke), a ne moze se ni izracunati.

VL
DU
Deleted user
12:29 21.12.2013.

za razliku od dr babića linić i sandra jakovina ne trebaju nikome

VL
DU
Deleted user
14:27 21.12.2013.

Ne znam kojlika su mjesečni prihodi spomenutog liječnika Babića, ali pretpostavljam da na njih plaća odgovarajuće poreze i doprinose jer bi u suprotnom protiv njega bili vođeni sudski postupci. Ono što je nedopustivo je da ministar u vladi RH javnono otkriva osobne podatke građana i službenu tajnu, dakle krši nekoliko zakonskih odredaba različitih zakona, a da za to dotični ministar ne će snositi bilo kakve posljedice.

VL
TI
tihomir91
12:39 21.12.2013.

To je npormalno u socijalističkom sistemu jer u isto vrijeme možeš biti profesor na fakultetu ministar vanjskih poslova predavač na Pringstonu i član nadzornih odbora i čak predsjednik skupštine lokalne zajednice . Pa SDP je živi primjer takve prakse. PS. Uz tolike funkcije još imate i Brijune i koristite vojne brodove i avijone za privatne svrhe.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.