Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Babić ima 34 tisuće kn mjesečnih primanja'

Ustavni sud ukinuo je danas odluku Vlade o uvođenju radne obveze liječnicima u bolnicama, što je komentirao i ministar financija Slavko Linić
20. prosinca 2013. u 22:27 92 komentara 26124 prikaza
Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar financija Slavko Linić komentirao je današnju odluku ustavnog suda koji je ukinuo odluku Vlade o uvođenju radne obveze liječnicima u bolnicama, prenosi Media Servis.

- Liječnici imaju solidna primanja, a porezni obveznici ne mogu financirati takvo zdravstvo - kazao je ministar financija Slavko Linić koji se osvrnuo i na primanja predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata Ivice Babića

- Čovjek koji vodi taj sindikat ima 34 tisuće mjesečnih primanja, a u Hrvatskoj 34 tisuće su godišnja primanja mnogih umirovljenika. Svi su se lijepo slikali, pred kamere metnuli, svi su bili oduševljeni, svi su u štrajku. Kad smo rekli sad ćemo odbijati plaće, onda najedanput nitko nije bio u štrajku- rekao je Linić za Media Servis.

Podsjetimo, Ustavni sud ukinuo je danas odluku Vlade o uvođenju radne obveze liječnicima u bolnicama jer Vlada nije bila ovlaštena donijeti takvu odluku pozivajući se na stari Zakon o zdravstvenoj zaštiti u kojem su se navodili kriteriji za uvođenje obveze koje je Vlada sada pokušala iskoristiti.

>> Ustavni sud ukinuo radnu obvezu liječnicima!

 

Boris Rogoznica
REKAO DA JE NE POZNAJE
Boris konačno progovorio o aferi: 'Žao mi je što sam povrijedio najmilije'
Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
Grad s milijun srca
Nadomak ruke: Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
 • Avatar Uzorak
  Uzorak:

  plaća HDZ-ova Branka Bačića iznosi oko 46.891 kunu, njegov stranački kolega Tomislav Ivić dobiva oko 45.251 kunu. SDP-ova Dragica Zgrebec na račun dobiva 44.675 kuna. Šef Sabora Josip Leko ne prima naknadu za stanarinu, putne troškove i naknadu za odvojeni ... prikaži još! život, ali i dalje mu plaća iznosi oko 44.443 kune. Šefu Laburista Dragutinu Lesaru na račun dolazi oko 40.724 kune, a glasni SDP-ovac Nenad Stazić prima plaću od oko 40.179 kuna. Josip Salapić, HDSSB-ovac dobiva plaću u iznosu od oko 40.016 kuna, a saborski svećenik don Ivan Grubišić prima skromnih 39.292 kune. Naknadu za odvojeni život u iznosu od tisuću kuna dobiva Furio Radin, a plaća mu iznosi oko 37.576 kuna. Vladimir Šeks prima plaću u iznosu od 37.170 kuna. Bivša premjerka Jadranka Kosor dobiva oko 37.021 kuna, a Josipu Kregaru plaća je oko 36.576 kuna. Seka Kerum, Nevenka Bečić za svoj rad u Saboru prima plaću u iznosu od oko 36.227 kuna. Glasni Damir Kajin dobiva plaću od oko 35.551 kunu, a aktivni Ivan Šuker 35.387 kuna....itd.... Na cestarine su u prvih šest mjeseci ove godine potrošili preko 190 tisuća kuna, a na zrakoplovne karte više od 580 tisuća kuna. Za vozikanje osobnim automobilom u službi izdvojili smo im više od 1,2 milijuna kuna, a za javni prijevoz preko 19 tisuća kuna. Ostali troškovi koje su imali su dnevnice 109.775,83, hotelski smještaj 224.882,58, najam stana 1.380.323,68, režijski troškovi 186.345,68, odvojeni život 541.953,41 i ostalo 3.374,00.......itd....Za Dan neovisnosti odmarali su čak deset dana, povodom Svih svetih odmor je bio nešto kraći, svega pet dana. Najbolji period u godini za saborske zastupnike je ljetna stanka. Gotovo kao školarci, naši zastupnici preko ljeta odmaraju dva mjeseca, a zimi odmor traje 'samo' mjesec dana. Vikendi su našim mudrim glavama neradni, a praznika i blagdana u Lijepoj našoj ionako ima na pretek. Saborski zastupnici u ovoj godini biti će slobodni oko 170 dana, a samo 190 dana sjedit će u saborskim klupama. To bi značilo da gotovo 50 posto godine oni zapravo ne rade ništa.

 • Avatar DA.TI.CRTA.DA.VINCI.BI.SHVATIO
  DA.TI.CRTA.DA.VINCI.BI.SHVATIO:

  ovakvo nešto se u svijetu tretira kao teška uvreda i neovlaštena upotreba osobnih podataka u javnom obračunu sa povlaštene pozicije. a da se otvore svi srodni tračuni, bliže obitelji, žene i nećaka....pa da onda pričaju sa istih pozicija?

 • GRGOO:

  Što bih ja trebao reći; uuu, puno zaradi Babić? Zar me netko želi nagovarati da pljujem jer jedan liječnik zaradi 4,5 tisuća eura? Toliko u Švicarskoj zaradi jedna osoba koja razvozi kruh po pekarnicama, više od toga medicinska sestra koja ... prikaži još! je glavna sestra u domu. Zar bih ja trebao biti sretan da Babić ima manje? Ja želim da babić ima duplo više a ja koliko on. To bi bilo nešto, a ne da obojica nemamo. Zbog loših politika i političara i pokradenosti Hrvatske to nemamo, makar približno u Hrvatskoj, a ne zbog toga jer su hrvati lijeni i neznalice i jer nam je to "bog dao".