Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena vremena

Nevrijeme u Hrvatskoj! U Zagrebu na cestu palo stablo, u Čakovcu 'odletio' krov gimnazije

Zagreb: Vatrogasci uklonili drvo koje je olujni vjetar srušio na Av. Većeslava Holjevca
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/16
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.08.2017.
u 22:28

Imate fotografije ili video nevremena? Šaljite nam na javi@vecernji.net

Olujno nevrijeme koje je danas oko 19 sati pogodilo Zagreb i Zagrebačku županiju napravilo je veću štetu u županiji nego u Zagrebu, vjetar je srušio nekoliko stabala i nagnuo stupove električnih vodova, dok je u Zagrebu bio kraći zastoj tramvajskog prometa u Ilici, doznaje se u četvrtak navečer iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) i ZET-u.

Kako navode u DUZS pozive na 112 počeli su zaprimati oko 19,20 sati i to s područja Zaprešića, Dugog Sela, Pisarovine i okolice gdje je bilo nekoliko srušenih stabala, a zabilježen je i manji požar uslijed udara groma.

Zagreb: Vatrogasci uklonili drvo koje je olujni vjetar srušio na Av. Većeslava Holjevca
1/11

U Zagrebu, osim olujnog vjetra i kiše, nisu zabilježene veće štete, osim nekoliko srušenih stabala, navode u DUZS koji koordinira rad žurnih službi, vatrogasaca, policije i drugih.

Olujna superćelija koja se razvila nad Italijom stigla je u poslijepodnevnim satima do Istre. Meteoalarm je za danas izdao žuta upozorenja zbog mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom te prolazno jakim vjetrom koje su moguće u Istri te na širem riječkom području gdje može biti i bujičnih poplava. Žuto upozorenje zbog mogućeg nevremena izdano je za zagrebačku, gospićku, karlovačku i riječku regiju. 

Zagreb: Vatrogasci uklonili drvo koje je olujni vjetar srušio na Av. Većeslava Holjevca
1/11

Nevrijeme je iznenadilo brojne nautičare pa je više od deset brodova zatražilo pomoć s područja od Poreča do Umaga, a po njih su poslani brodovi talijanske Obalne straže, piše Istramet. U kopnenom području vjetar je rušio stabla. Nalet nevremena nije donio i značajnije količine kiše.

Nevrijeme praćeno grmljavinom prošlo je u popodnevnim satima  preko Istre te je došlo do Rijeke i "nastavilo" dalje prema Gorskom Kotaru i unutrašnjosti Hrvatske. Oko 19.40 sati fronta je stigla do Zagreba

Zagreb: Vatrogasci uklonili drvo koje je olujni vjetar srušio na Av. Većeslava Holjevca
1/5

U centru Zagreba je oluja donijela zastoj u tramvajskom prometu. U Ilici je oštećen tramvajski vod pa je desetak tramvaja stalo u Ilici dok su putnici svoj put morali nastaviti pješice. 

"Tramvaji ponovo voze Ilicom nakon zastoja kojeg je uzrokovao jak vjetar, nanoseći predmete na kontaktnu mrežu. Uklonjeno je stablo s kolnika u Buzinu zbog čega su linije 166, 229, 268, 310 i 311 bile zaustavljene. Jedino je u prekidu autobusna linija Sljeme - Mihaljevac jer Sljemenska cesta nije prohodna zbog drveća na prometnici", izvijestio je Holding.

Zagreb: Vatrogasci uklonili drvo koje je olujni vjetar srušio na Av. Većeslava Holjevca
1/10

Čitateljica Marijana Matić poslala nam je fotografije iz gužve koja je nastala kada je stablo palo na cestu koja vodi iz Buzina prema Velikom Polju.

Foto: Čitateljica Marijana Matić

Čitateljica Marina Košćak poslala nam je snimku nevremena iz mjesta Oštrice kraj Novog Marofa. 

 

Jak vjetar i kiša poharali su Međimurje, piše eMeđimurje. Prema neslužbenim informacijama od posljedica jakog vjetra bačen je krov u dvjema ulicama u Čakovcu. Vjetar je bacio krov s gimnazije u Nazorovoj koji je padom na tlo oštetio nekoliko automobila. U Ulici Josipa Bedekovića također je bačen krov s obiteljske kuće na drugu kuću koja se nalazi u blizini. Na sreću, nitko nije ozlijeđen. Krovište je skinuto i s obiteljske kuće u Novom Selu Rok, a zapovjednik DVD-a Hodošan kaže da su vatrogasci na intervenciji zbog skinutog krovišta sa stare osnovne škole i velikog granja koje je vjetar razbacao po cesti.

IstraMet prati situaciju na Facebooku, te objavljuje kako se na moru zapadne Istre razvija ogroman takozvani shelf cloud ili oblak-polica.

Na snimkama se mogu vidjeti i gusti veliki oblaci iznad Poreča, Pule...

"Shelf iz Poreča zaista izgleda zastrašujuće!", objavili su.

Imate fotografije ili video nevremena? Šaljite nam na javi@vecernji.net

Ključne riječi

Komentara 40

DU
Deleted user
17:27 10.08.2017.

Vlada RH bi se trebala očitovati i zbog ove oluje kao što neki traže očitovanje zbog potresa.

Avatar future Gohan
future Gohan
20:11 10.08.2017.

Strašno pada kiša... užas... nepogoda.... kataklizma.... čuo sam da su ljudi se negdje i smočili.... RIP

MU
muh
18:18 10.08.2017.

Istra Tompson dolazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije