Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ITALIJI NAPRAVILO ŠTETU

Nevrijeme s olujnim vjetrom zahvatilo Istru, crni oblaci prekrili Zagreb

Nevrijeme
Foto: Facebook
1/4
24.07.2017.
u 20:43

Nevrijeme je u Italiji prouzročilo materijalnu štetu

Sukladno najavama, tijekom kasnog poslijepodneva i večeri Istru je zahvatilo jače nevrijeme sa zapada. Oko 15.30 sati prvi olujni sustavi ušli su s talijanskog kopna na otvoreno more gdje su, po svemu sudeći, još malo ojačali, piše Istramet.hr.

Sustav je talijanskoj obali donio jak vjetar i obilne oborine. Lokalno ima materijalne štete.

Trenutno nema dojava o pijavicama ili tornadima koji se u posljednje vrijeme često javljaju u zaleđu Venecije, ali ogroman shelf cloud koji se protezao uzduž cijele zapadne obale donio je olujan vjetar, dok oborina za sada nema u većim količinama.

U samo 10-ak minuta uslijed jakog vjetra valovitost mora se naglo povećala, stoga je stanje postalo poprilično opasno na cijelom području. Usprkos tome i dalje ima kupača!

Vjetar je s jugozapadnog i južnog smjera naglo okrenuo na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Meteorološke postaje u Novigradu i Katunu Lindarskom zabilježile su udare do 83 km/h, a vrijedi izdvojiti i Poreč te Barban (80 km/h). U Novigradu je vjetar puhao brzinom od 76 km/h, dok je u Rovinju i Umagu bilo opasnog zapadnjaka s udarima do 62 km/h. Ukoliko je vjetar uzrokovao štete očekujte izvještaje u idućim objavama.

Pale su i temperature u Istri. Nešto prije 19 sati u Pazinu je bilo 18 stupnjeva, a u Puli, Rovinju i Poreču 19 stupnjeva. U Umagu i Novigradu te Vodnjanu zabilježeno je 20 stupnjeva.

Zagreb su prekrili crni oblaci koji su donijeli pljuskove, vjetar i munje.

Nevrijeme
1/7


 

Komentara 14

EM
emojmile
23:44 24.07.2017.

Vi niste slovenci nego vec davno Zlovenci. Toliko pohlepe u vama za tudjim kao malo.koji narod. Triglav je u Austriji. Bled je.dio spora Italije i Austrije. I vama ce kao i vasim.ocevima ostati mahala ljubljanska...fuj

NA
nasunis
20:32 24.07.2017.

Vjetar se dize a turisti s malom djecom lagano, pocme pljusak vika cika. Pa kao da ne kuze da su opasne munje i vjetar. Koji glupani, kao da prvi put vide oluju, pa cimpanza bi se sklonila pogotovo s mladuncadi.

LI
liliZG
11:52 25.07.2017.

znači prema naslovima, podnaslovima i textom , istra je ipak dio italije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije