Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRČKA

Oluja Barbara zahvatila cijelu zemlju: Zbog snijega u Ateni ljude su izvlačili iz automobila

Snowfall in Athens
Foto: Alkis Konstantinidis/REUTERS
1/5
06.02.2023.
u 10:21

Teća zima za redom da ekstremne vremenske prilike pogađaju Grčku. Zbog snijega i niskih temperatura u Ateni zatvorene su prometnice, a očekuje i pogoršanje vremena na istoku i jugu zemlje

Obilne snježne padaline i niske temperature poremetile su u ponedjeljak život u Ateni, škole i dućani su zatvoreni, a javne službe i tvrtke su se prebacile na rad od kuće. Zbog oluje Barbara koja je zahvatila cijelu zemlju i prekrila snježnim pokrivačem glavni grad, obustavljen je promet na nekim glavnim cestama i autocesti koja povezuje Atenu sa središnjim dijelom Grčke. Zatvorene su i neke postaje podzemne željeznice u blizini atenske međunarodne zračne luke, a prekinut je i željeznički promet prema Solunu, na sjeveru zemlje. Vlasti su pozvale ljude da ne putuju, osim u krajnjoj nuždi.

Puno posla imaju i vatrogasne službe koje izvlače ljude iz automobila koji su zapeli u dubokom snijegu. Očekuje se da će ovo nevrijeme i zahlađenje trajati do utorka, a potom će se nastaviti kretati prema istočnim i južnim regijama, uključujući i otok Kretu. Obilan snijeg je rijetka pojava u Ateni, no ovo je treća zima za redom da ekstremne vremenske prilike pogađaju tu zemlju. Prije godinu dana tisuće ljudi zapele su na glavnoj atenskoj obilaznici. Neki su jednostavno napustili svoje automobile i pješice se uputili u potragu za skloništem u zračnoj luci, dok su drugi satima bili zarobljeni na temperaturama dobrano ispod ništice.

>> VIDEO: Snažna bura u Splitu napravila štetu na ulicama

Ključne riječi

Komentara 1

TO
Torcida80
15:53 06.02.2023.

Pravopis ?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije