Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga vinara

Okupili se Vetovci, priprema se Kuća graševine

vinari Požega
Foto: Duško Mirković/ PIXSELL
1/3
06.12.2013.
u 08:45

Osnivanje udruge pozdravili su gradonačelnik Kutjeva Ivica Nikolić i direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović najavivši projekt Kuća graševine kojega je izradila razvojna agencija Panora iz Požege.

Obitelj udruga vinara požeškog kraja obogaćena je novom udrugom "Veteri castra" u Vetovu, najvećem naselju grada Kutjeva. Dobila je ime po utvrdi na lokaciji današnjeg vetova, a datira iz 13. stoljeća.okupljat će tridesetak vinogradara, vinara i voćara tog i okolnih sela, a djelovat će na unapređenju tih djelatnosti, organizaciji priredbi, te surađivati sa stručnim i znanstvenim institucijama radi poticanja razvoja.

Prvi predsjednik je vinar Branko Jakobović, dopredsjednik Ivan Marinclin, tajnik Dinko Špoljarić, te blagajnik Jozo Marković. Osnivanje udruge pozdravili su gradonačelnik Kutjeva Ivica Nikolić i direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović najavivši projekt Kuća graševine kojega je izradila razvojna agencija Panora iz Požege.

Za daljnju pripremu ovog multidisciplinarnog projekta vrijednog pet milijuna eura Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo je sredstva, a planira se izgradnja edukativno-turističko-kulturnog centra s ispostavama u Pakracu i Pleternici. Partneri u projektu su Veleučilište u Požegi, Požeško-slavonska županija, Institut Ivo Pilar, TZ Požeško-slavonske županije, te Virovitičko-podravska i Brodsko-posavska županija.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DF
deutz fahr
13:24 13.12.2013.

vidi se po dizanju ruku tko je ambiciozan...ako su u školi bili tako aktivni, vjerovatno su Dr.sc., a ovaj stari i nije nešto agilan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije