Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ordinacija iz pakla

Oko 7000 pacijenata kod zubara se možda zarazili HIV-om?!

zubar,portal
Patrik Macek/PIXSELL
30.03.2013.
u 13:17

To je otkrila zdravstvena inspekcija koja je u sklopu istrage posjetila ordinaciju Scotta Harringtona u američkoj saveznoj državi Oklahomi.

Oko 7000 pacijenata koje je u svojoj ordinaciji u predgrađu Tulse liječio zubar Scott Harrington, možda je bilo izloženo virusima HIV-a i hepatitisa, donosi CNN. To je otkrila zdravstvena inspekcija koja je u sklopu istrage posjetila njegovu ordinaciju u američkoj saveznoj državi Oklahomi. Inspektori su ostali bez riječi kojima bi opisali ono što su tamo zatekli. Asistenti su izvodili postupke koje smije samo zubar, a nepropisno su provođene sterilizacije i korištenje igala.

Istraga je započela nakon što je ured za zdravstvo obavijestio stomatološki odbor Oklahome da se jedan pacijent možda zarazio hepatitisom C u Harringtonovoj ordinaciji.

Inspektori ne znaju je li Harringtonova praksa dovela do toga da je itko od pacijenata, koji su bili izloženi virusima HIV-a i hepatitisa, zbilja i zaražen. Harrington je 20. ožujka, dva dana nakon što su inspektori posjetili njegov ured, predao svoju dozvolu za rad.

Ured za zdravstvo savezne države Oklahome kontaktirao je oko 7.000 Harringtonovih pacijenata kako bi im priopćio da se trebaju testirati na hepatitis B i C te HIV. Protiv Harringtona koji je stomatologiju počeo prakticirati prije 35 godina, podnesena je pritužba zbog 17 prekršaja. 

>> Talačka kriza: Pacijent upao u kliniku, zarobio pa ubio zubara

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije