Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Oko 3000 Varaždinaca morat će po nove osobne

Trošak je izrade novih osobnih iskaznica oko 270.000 kuna, a još 50.000 kuna stajat će ploče
22. svibnja 2019. u 20:19 5 komentara 556 prikaza
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Varaždin će dobiti nova imena nekih ulica, a zbog usklađivanja katastarskih podataka i stanja u prostoru oko 3000 građana morat će mijenjati osobne iskaznice. No, dobra je vijest da će troškove pokriti Grad, najavio je kolegiju gradonačelnik Ivan Čehok.

Ivan Čehok Gradsko vijeće Grad Varaždin raskida ugovore o interventnom odvozu otpada i koncesiji?

– Nakon 50 godina imat ćemo potpuno točne podatke koji će biti dostupni u digitalnom obliku. Svako će u svijetu moći vidjeti točno stanje, imamo ih i sada na internetu, ali nema točnih, preciznih podataka – objasnio je gradonačelnik. Trošak je izrade novih osobnih iskaznica oko 270.000 kuna, a još 50.000 kuna stajat će ploče.

Najavljene su promjene u 56 ulica, a svoje će, uz ostale, dobiti Ivan Nepomuk Petrović, jezikoslovac i slavist Vatroslav Jagić, Milan Šimek, izumitelj i jezikoslovac Faust Vrančić, braća Krajanski...

Dr. Gordan Lauc
VAŽNO OTKRIĆE
Lauc: Napokon je jasno zašto se virus brzo širio
NP Plitvička jezera
Što vidjeti?
Što sve trebate znati posjećujete li Nacionalni park Plitvička jezera: Gdje vas čekaju fine ličke delicije, a doznajte i što je novo u obilasku Nacionalnog parka
 • Avatar Tračalo
  Tračalo:

  Najveći trošak je promjena adrese vlasnika stanova, kuća, grobnih mjesta i zemlje u zemljišnjim knjigama, zaboravili su da građani moraju mijenjati vozačke i prometne dozvole, bankovne, zdravstvene kartice, te druge dokumente vezane za adresu. A moraju otići i do komunalnih ... prikaži još!lnih poduzeća, struja, voda, plin, odvoz smeća te osiguravatelja promijeniti adresu. Najlakše je dekretom promjeniti naziv ulice i stvoriti građanima trošak i problematiku. I ovce će dalje glasati za HDZ.

 • nirovad:

  i uvom gradu kao i mom, niti jedna ulica po poginulom branitelju. Ne mislim da gore navedeni ljudi imaju opravdan razlog imenovanjem ulica, ali ih imaju u većini gradova Hrvatske. Lokalni pokojni branitelj nema. Učimo djecu novoijoj povijesti.

 • nirovad:

  Moj grad je Ogulin. Poginulo ili umrlo stotinjak branitelja, između ostalih general Petar Stipetić, admiral Vid Stipetić. Žalosno.