Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradsko vijeće

Grad Varaždin raskida ugovore o interventnom odvozu otpada i koncesiji?

Ivan Čehok
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/2
19.02.2019.
u 12:58

Varaždinsko Gradsko vijeće danas će raspravljati o raskidu ugovora o interventnom odvozu otpada koji je već 13 godina odložen u Brezju s tvrtkom T&H Invest

Varaždinsko Gradsko vijeće danas će raspravljati o raskidu ugovora o interventnom odvozu otpada koji je već 13 godina odložen u Brezju s tvrtkom T&H Invest i ugovoru o koncesiji za odlaganje baliranog miješanog otpada od strane zajednice ponuditelja na čelu s tvrtkom CE-ZA-R. Prema ugovoru koji su sklopili Varkom i T7 VIS (današnji T&H Invest) 2008., bale su trebale završiti u MBO pogonu te tvrtke, da bi Grad u vrijeme gradonačelnika Gorana Habuša raspisao koncesiju koja je dodijeljena zajednici ponuditelja, a da onaj prvi ugovor nije poništen.

Tako je došlo do situacije da postoje dva valjana pravna posla vezana uz balirani otpad. Gradonačelnik Ivan Čehok u dopisu tvrtki T&H Invest (bivši T7 VIS) navodi da je došlo do gašenja obveza društva Varkom koje proizlaze iz ugovora o interventnom odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada, a i sanacije postojeće lokacije od 24. prosinca 2008. Razlog je to što je, kako piše Čehok, u ovom trenutku nedvojbeno da je ispunjenje obveza društva Varkom iz ugovora postalo objektivno nemoguće jer je balirani komunalni otpad promijenio protekom vremena svoju masu, fizikalne i kemijske karakteristike.

Osim toga, Varkom je temeljem Zakona o vodama do 31. prosinca 2013. godine kao isporučitelj vodnih usluga bilo obvezan iz predmeta svog poslovanja isključiti sve djelatnosti koje se ne odnose na opskrbu pitkom vodom, odvodnjom i pročišćavanjem otpadnih voda, što je i učinjeno. U Gradu ističu i da T&H invest nema važeću dozvolu za gospodarenje otpadom.

>>Ministar Zdravko Marić sastao se s vijećem članova HUP-a

 

Komentara 2

NE
Neo001
16:44 19.02.2019.

Varaždinska mafija sa čehokom i čačićem se obogatila na smeću. Te pokvarene bitange treba odvesti na smeće

Avatar nekakav
nekakav
14:30 19.02.2019.

prvi korak je napravljen. sad se kreće s drugim...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije