Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grad Varaždin raskida ugovore o interventnom odvozu otpada i koncesiji?

Varaždinsko Gradsko vijeće danas će raspravljati o raskidu ugovora o interventnom odvozu otpada koji je već 13 godina odložen u Brezju s tvrtkom T&H Invest
19. veljače 2019. u 12:58 2 komentara 418 prikaza
Ivan Čehok
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Varaždinsko Gradsko vijeće danas će raspravljati o raskidu ugovora o interventnom odvozu otpada koji je već 13 godina odložen u Brezju s tvrtkom T&H Invest i ugovoru o koncesiji za odlaganje baliranog miješanog otpada od strane zajednice ponuditelja na čelu s tvrtkom CE-ZA-R. Prema ugovoru koji su sklopili Varkom i T7 VIS (današnji T&H Invest) 2008., bale su trebale završiti u MBO pogonu te tvrtke, da bi Grad u vrijeme gradonačelnika Gorana Habuša raspisao koncesiju koja je dodijeljena zajednici ponuditelja, a da onaj prvi ugovor nije poništen.

Miroslav Marković Nekad najjača stranka HNS više nema vijećnika u varaždinskom Gradskom vijeću

Tako je došlo do situacije da postoje dva valjana pravna posla vezana uz balirani otpad. Gradonačelnik Ivan Čehok u dopisu tvrtki T&H Invest (bivši T7 VIS) navodi da je došlo do gašenja obveza društva Varkom koje proizlaze iz ugovora o interventnom odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada, a i sanacije postojeće lokacije od 24. prosinca 2008. Razlog je to što je, kako piše Čehok, u ovom trenutku nedvojbeno da je ispunjenje obveza društva Varkom iz ugovora postalo objektivno nemoguće jer je balirani komunalni otpad promijenio protekom vremena svoju masu, fizikalne i kemijske karakteristike.

MR uređaj Opremanje bolnica U Varaždin dopremljen MR vrijedan 7,1 milijuna kuna

Osim toga, Varkom je temeljem Zakona o vodama do 31. prosinca 2013. godine kao isporučitelj vodnih usluga bilo obvezan iz predmeta svog poslovanja isključiti sve djelatnosti koje se ne odnose na opskrbu pitkom vodom, odvodnjom i pročišćavanjem otpadnih voda, što je i učinjeno. U Gradu ističu i da T&H invest nema važeću dozvolu za gospodarenje otpadom.

>>Ministar Zdravko Marić sastao se s vijećem članova HUP-a

 

ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija
  • Neo001:

    Varaždinska mafija sa čehokom i čačićem se obogatila na smeću. Te pokvarene bitange treba odvesti na smeće

  • Avatar nekakav
    nekakav:

    prvi korak je napravljen. sad se kreće s drugim...