Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLAPS NA PRIJELAZU BATROVCI

Ogromne gužve na granici sa Srbijom, kolona duga pet kilometara: 'Više od 26 sati sam u kamionu'

Batrovci: Srpska vojska kontrolira sve granične prijelaze
Antonio Ahel
29.01.2024.
u 14:15

Od 28. siječnja 2024. godine Republika Srbija, kao jedna od članica Konvencije o zajedničkom provoznom postupku, započinje primjenu nove verzije provoznog sustava NCTS faze 5.

Prelazak na novi sustav rada na graničnim prijelazima u Srbiji izazvao je, po svemu sudeći, pravi poremećaj u funkcioniranju teretnog prometa, jer su se proteklih dana stvorile nepregledne kolone vozila na ulazu u Srbiju i izlazu iz nje.

– U kamionu sam proveo više od 26 sati čekajući da proradi novi sustav NTCS 5. Iako je bilo najavljeno da će proraditi jučer u 16 sati, proradio je tek sinoć oko 12 sati, s prekidima. Dodatni problem stvarali su ne samo vozači šlepera već i špediteri koji ne poznaju potrebnu dokumentaciju za nesmetan prolaz – rekao je Ibro S. iz Novog Pazara.

Dodaje da se kolone formirane na graničnom prijelazu Batrovci s Hrvatskom protežu doslovno kilometrima. – Na ulasku u Srbiju kolona kamiona je veća od pet kilometara, dok je na izlasku tri. Dokle god vidite, zapravo vidite tegljače – ističe Ibro, pišu srpski mediji.

Inače, od 28. siječnja 2024. godine Republika Srbija, kao jedna od članica Konvencije o zajedničkom provoznom postupku, započinje primjenu nove verzije provoznog sustava NCTS faze 5 (novi računalni tranzitni sustav), koji skraćuje trajanje carinskih postupaka i pomaže u olakšavanju prelaska granice i prometu roba.

VEZANI ČLANCI:

- S tim u vezi, obavještavamo vas da se u razdoblju od 27. siječnja 2024. u 21:00 sat do 28. siječnja 2024. u 16:00 sati očekuju usporene aktivnosti vezane za postupak provoza na srpskoj strani granice te s time povezano otežano i usporeno odvijanje prekograničnog robnog prometa na graničnim prijelazima s Republikom Srbijom. S obzirom na to da se radi o složenoj proceduri postavljanja i stabilizacije nove aplikacije molimo vas da svoje poslovanje uskladite s najavljenim - objavljeno je i na stranicama Carinske uprave Republike Hrvatske.

VIDEO Nove ogromne gužve u trgovačkim centrima ovu nedjelju

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Sidewinder
Sidewinder
15:13 29.01.2024.

Sasvim normalan balkanski kaos. Sreća za Hrvatsku na smo u savezu sa civiliziranim zemljama.

DU
Deleted user
14:54 29.01.2024.

Ništa čudno za zemlju trećeg svijeta.

BP
Besposlen pop
14:38 29.01.2024.

Neka, Treći svijet je to. Meksiko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije