Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bojkotirat će komemoraciju u Jasenovcu
Povratak na članak

Kraus: Ublažava se istina o ustašama

Koordinacija židovskih općina bojkotirat će komemoraciju u Jasenovcu. Ravnateljica Spomen-područja Nataša Jovičić zatečena je ovom odlukom i nada se da će se čelnici židovskih općina predomisliti

Komentari 210

VE
velikazmija
20:56 04.04.2016.

stalno kad stanem prid zrcalo - pitam se bože po čemu samk ja ustaša -ili fašist a mrava nisam zgazio dosje što je to -i usporedim se s pored s slikom od pusića na istom zrcalu-i tad stvarno vidim fašistutu Bože oprosti mi ako sam u krivu--i što pišem svoje mišljenje-

VL
SN
snajper
20:25 04.04.2016.

Jedino zidovi imaju ekskluzivno pravo na tumacenje i vtednovanje ustaskog rezima. A da malo pogledas sto cionistibi tvoji zemljaci rade palestincima. Ustase spram njih djeluju ko bebe

VL
Avatar darkkati
darkkati
20:30 04.04.2016.

Ustaše su štitili Židove

VL
DU
Deleted user
20:38 04.04.2016.

Ublažava se istina o židovskom genocidu nad palestinskom djecom gospodine Kraus, negira se stina o vašem položaju u RH u kojoj ste zaštićeni kao svete krave, dok hrvatski narod pretražuje kontejnere vama ne fali niti ptičjeg mlijeka. Vidite ustaše tamo gdje ih nema i uporno ih nastojite stvoriti. Da li ste ikada pitali vašeg velikog prijatelja Josipovića kada će vratiti imovinu oduzetu Židovima u NDH samo prosljeđenu partizanima! Čuvajte se bjesa Gospodnjeg i očajnih Hrvata gospodine Kraus!

VL
IN
inbox
21:31 04.04.2016.

ne ublažava se, nego istina izlazi na vidjelo. svi znamo da povjest pišu pobjednici, tako da ono što smo učili u školi ne znači ništa. da je hrvatska izgubila u domovinskom ratu, svi branitelji bi završili isto kao i 1945

VL
MU
mudrost
21:10 04.04.2016.

Tko ubija Palestince od 1948. do danas? Ustaše??? Mogli bi malo o tomu pisati i komentirati.

VL
SI
sifoklop
21:15 04.04.2016.

Ravnateljica Spomen-područja Jasenovac Nataša Jovičić kaže da joj je žao zbog odluke židovskih općina te dodaje kako se nada da će se ipak predomisliti. – Zatečena sam ovom odlukom. Stalni je postav tu od 2006. godine, a Savjet ne radi već dvije i pol do tri godine, pa ne znam zašto ih je to potaknulo na ovaj potez jer to nisu razlozi da se u tišini ne donese vijenac. Evo izjava ravnateljice sve razotkriva. Nište se nije mjenjalo od 2006 godine a oni našli sada bojkotirati komemoraciju. Bit će da su i oni oboljeli od novog virusa koji se u RH običava nazivati ANTIFAŠIZAM ma što god on značio. Sve je jasno. Kad su vladali antihrvatski raspoloženi Sanader, Kosor, Milanović, Mesić i Josipoviće tad ništa nije smetalo u spomen području i u državi a sad odjednom to isto ne valja i ako nova vlada ništo nije učinila. Licemjeri.

VL
MO
mobitel20
21:13 04.04.2016.

Gospodine Krauss, mi svi zelimo samo punu istinu ! Ne samo onu koju su pisali pobjednici ! To i nista drugo ! Zasto se toga bojite, zasto vam to smeta ! Posebno stoga sto se ta potreba za punom istinom samo rubno odnosi na Vas narod a puuno vise na mitomansko velikosrpsko blacenje svega hrvatskog , cime se sluze i dan-danas. I sutra ce ! Zato je puna istina nuzna bez obzira na Vase protivljenje, zalim slucaj. Istodobno, vec sada znamo da puna istina znaci i to da nitko nece moci, niti ne zeli, negirati notornu cinjenicu postojanja rasnih zakona i pripadnosti NDH Hitlerovoj koaliciji. To nitko nece i ne zeli promjeniti, niti umanjiti cinjenicu da su u tom sustavu Vasi sunarodnjaci bili proganjani i ubijani. Na kraju, preporucavam Vam da "bacite oko" preko Dunava i da nas obavijestite sto mislite o cetnistvu , Nedicu, Ljotici, Seselju i da nam kazete postoji li tamo fasizacija drustva. Ukoliko vam je nas slucaj i priblizan njihovome, i ako i dalje budete inzistirali na toj lazljivoj agendi, biti ce nuzno zakljuciti da ste jaako pristrani, da radite zajedno sa velikosrpskim jugonacionalistima a sve na sramotu vlastitog naroda ! Vama na cast i slavu ! Btw. kada cete napokon obiljeziti Banjicu, Staro Sajmiste i beogradske dusegupke ? Filip David ponekad o tome govori, ali akcije zidovskih opcina nitko ne vidje...barem ne tako rezolutnih kakvi ste prema Hrvatima...Laka Vam noc i zelim Vam mirnu savjest.

VL
Avatar maraaa
maraaa
21:07 04.04.2016.

je li to samo tvoj projekt ili u suradnji goldsteina?

VL
DU
Deleted user
20:59 04.04.2016.

sramotnipritisci koordinirani sa jugoslavenima i aboliranim agresorima

VL
MA
..Marsijanac
22:17 04.04.2016.

Recimo da su navodi chtenika,komunista i cionista o Jasenovcu tocni. Ustasa za cijelo vrijeme WWII bilo je svega 30,000 od cega su 51% bili muslimani. Istovremeno su postrojbe NDH imale 28 zidovskih generala, 10 pravoslavnih i 3 muslimanska. Kako too da 30% odgovornosti za te ratne dogadjaje nije pripisano , Zidovima, Srbima i muslimanima. Dakako ; povijest je pisana od komiciocetnika i nema blage veze sa stvarnoscu.

VL
Avatar kravata
kravata
21:55 04.04.2016.

Gospodo mi zelimo pravu istinu a ono sto smo ucili u jugoslaviji sigurno nije bila istina. Nismo ni znali da su takozvani pobijednici svoje ljude zive zazidavali. Jedino je sigurna istina da je hrvat pucao na hrvata zbog ideje velikeke srbije koja je posvadala hrvate a beogradu i ideji velike srbije je bilo svejedno mrtav ustasa kao i mrtav partizan bio je uvijek jedan hrvat manje a vise mjesta za srbe i bolja brojcana podloga ideji velike srbije. Politicki rat trajao je sve do 90 -ih godina a pretvorio su u krvavi rat sa balvan revolucijom a zavrsio sa olujom.

VL
BA
bakulušić
22:14 04.04.2016.

Gospodine Kraus, nitko ne ublažava istinu o ustašama. Ni partizanima. Hrvatska traži istinu o ratnim i poratnim zbivanjima od 1941. pa skoro do 1990. Znate, kad pobjednici pišu povijest, napiše se svašta. Na jednom mjestu piše da su moja baka, sestra i teta poginule u Jasenovcu. To je laž! Smijem li ja reći da je to laž ili se moram ići u Jasenovac pokloniti svojoj baki, sestri i teti samo zato da ne narušim nečiju "istinu". Imam li i ja neka prava? Mislim da bi Vi, kao židovski predstavnik, prvi trebali zatražiti da laži ne narušavaju dostojanstvo istinske žrtve. Ne bi smjeli dopustiti ponovno ubijanje žrtve. Ni hrvatske, ni židovske, ni srpske...Gospodine Kraus, samo istina može pomoći svima nama. Otiđite u Jasenovac i kad se budete sjećali svih žrtava, sjetite se i moje bake, sestre i tete koje nisu znale ni tko su fašisti ni tko su antifašisti. A ubijene su!

VL
VE
velikazmija
20:52 04.04.2016.

stalno pišemBožja kola polako idu ali svugdi stignu - hvala i gospodinu Krausu--

VL
LI
Lijepanasadomovino
22:39 04.04.2016.

Gospon Kraus pa to je vaše pravo da idete ili ne idete.Što mi 96% malih građana imamo sa time. Poslije Ponedeljka doči će Utorak, i ako idete i ako ne idete.

VL
DU
Deleted user
20:31 04.04.2016.

raus

VL
MA
..Marsijanac
22:11 04.04.2016.

Neka se Zidovi MALO pozabave svojim smecem. Krajem 19-tog stoljeca bilo ih je samo 10,000 u Palestini. U Od 1946 ubili su pola milijuna Palestinaca i etnicki ocistili 5 milijuna.

VL
PE
peace7
22:37 04.04.2016.

Do kada cete nam nabijati griznju savjesti ustase su 45e zavrsile.Zar se mi sada nebi trebali ponositi uspjesima domovinskog rata .. Ali nekome stalno odgovara ponizavati hr narod....

VL
AL
Alkana
22:11 04.04.2016.

Nažalost, g-. Kraus nje u pravu što se tiče revitalizacije nakakvog ustašluka. To što mladi navijači viču za dom.... nema veze sa ustašama. U Hrvatskoj nema ni ustaša ni fašista barem ne ovih s desne strane. Na djelu je lijevii crveni fašizam koji guši sve neistomišljenike, istina, ne toljagom i puškom kao 45. ali zato riječima i medijima.

VL
DU
Deleted user
21:55 04.04.2016.

Naravno da se ublažava kad ste lagali ovaj Narod od 45' do današnjih dana....pitajte Igora Vukića, Stjepana Razuma ili recimo gore navedenu gospodju Natašu o krivotvorenim fotografijama logora Jasenovac! I klaune što bojkotirate? Tamo se odaje poštovanje i pijetet premama žrtvama a ne mjeri se čiji je veći! Dno dna...

VL
« 1 2 3 4 5 6 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.