Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDINI ZABILJEŽENI SLUČAJ

Riječka policija o trovanju: 'Jednoj osobi je pozlilo tijekom konzumacije pića u kafiću'

Detalji ma sajmu vjen?anja
Zarko Basic/PIXSELL
07.11.2023.
u 10:49

Dok policija zasad istražuje slučaj, iz KBC-a Rijeka potvrdili su za Večernji list jedan slučaj kemijske ozljede jednjaka

Provjerom u ostalim policijskim upravama utvrđeno je kako u proteklih nekoliko dana nema ovakvih ili sličnih zaprimljenih prijava, potvrdio je MUP za Večernji list, vezano uz zastrašujuće poruke koje se od ponedjeljka šire društvenim mrežama oko trovanja kiselinom putem boca pića i mineralne vode. U porukama koje se šire spominje se kako je više osoba završilo u bolnici, a da su slučajevi trovanja zabilježeni u više gradova u Hrvatskoj. Primorsko-goranska policija oglasila se jutros na navode, potvrđujući kako je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije pića. 

''Policijska uprava primorsko-goranska 4. studenoga ove godine zaprimila je dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke te je prevezena u KBC Rijeka radi  pružanja odgovarajuće liječničke pomoći. Tijekom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili su očevid, izuzeli određene predmete te obavili razgovore s više osoba. O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo, kao i  nadležni Državni inspektorat radi poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti. Utvrđivanje svih relevantnih činjenica vezanih uz ovaj događaj se nastavlja'', objavila je policija.

Osim što je MUP potvrdio kako sličnih prijava u ostatku Hrvatske u proteklih nekoliko dana nije bilo, primorsko-goranska policija tvrdi kako osim ovog te jednog događaja iz prethodnog razdoblja, policiji do sada nisu prijavljeni drugi slični događaji.

U nekim porukama stoji i kako kiselina nije ispirana iz cijevi u tvornici, zbog čega je završila u bocama pića, te da nije poznato u kojim količinama. Dok policija zasad istražuje slučaj, iz KBC-a Rijeka potvrdili su za Večernji list jedan slučaj kemijske ozljede jednjaka. Inače, zasad nije potvrđeno jesu li ovi navodi istiniti ili nisu. U slučaju da se radi o širenju lažnih vijesti, kazna za to je 4000 eura te zatvor do 30 dana. 

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 5

Avatar votum
votum
10:42 07.11.2023.

Greškom, umjesto pića, sredstvo za čišćenje. Dogodi se. Nenamjerno.

IV
Ivo123
10:17 07.11.2023.

Zato ja zadnje dvije godine derem po pivi i kavi

Avatar Marko
Marko
10:12 07.11.2023.

Svi znamo da se radi o Coca coli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije