Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI FILIPOVIĆEV SAVJETNIK

Oglasio se Lovrinčević nakon pokretanja istrage: 'Istina je često između redova'

Jurica Lovrinčević
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
30.01.2024.
u 09:37

USKOK je pokrenuo istragu protiv Lovrinčevića zbog sumnje da je trgovao utjecajem i pokušao izvući novac pri dogovaranju zakupa oglasnog prostora na Mreži TV.

Nakon što je USKOK u ponedjeljak priopćio da je pokrenuo istragu protiv Jurice Lovrinčevića, bivšeg posebnog savjetnika bivšeg ministra gospodarstva Davora Filipovića, Lovrinčević se oglasio na Linkedinu.

– Puno je bilo upita novinara u proteklom razdoblju, a pogotovo jučer, kada je objavljena vijest da je USKOK pokrenuo istragu. Inače sam dostupan medijima, no zbog izvida u tijeku i istrage koja je pokrenuta, nisam u mogućnosti dati bilo kakav novi komentar ili informaciju.

Međutim, stojim iza svega što sam rekao i napisao kad je ova priča krenula. Doći će trenutak kada će izvidi i istrage i završiti. Tada ću opet biti uobičajeno dostupan i moći ćemo sve proći. Do onda – budite dobro, čitajte i slušajte pažljivo, istina je često između redova, a sve što sam tvrdio prije – tvrdim i danas – napisao je Lovrinčević.

Podsjetimo, USKOK je pokrenuo istragu protiv Lovrinčevića zbog sumnje da je trgovao utjecajem i pokušao izvući novac pri dogovaranju zakupa oglasnog prostora na Mreži TV. Zbog te su afere i Lovrinčević i Filipović smijenjeni, a na mjesta ministra gospodarstvo stigao je Damir Habijan.

VEZANI ČLANCI:

Lovrinčević je, prema priopćenju USKOK-a, iskorištavao svoju poziciju posebnog savjetnika u kabinetu ministra gospodarstva te člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kako bi osigurao da se novcem iz državnog proračuna ''ostvari financijski probitak za osobu od njegova povjerenja''.

VIDEO Večernji list prvi doznao: Plenković smijenio Filipovića i Lovrinčevića

Komentara 5

OP
Ocvali pupoljak
09:49 30.01.2024.

Koja nula od karaktera. Ljudski talog.

DU
Deleted user
10:20 30.01.2024.

Kaže AP da je savjetnik tamo slučajno zalutao kao, i kako je moguće da jedan zalutali savjetnik ima toliko jak utjecaj u 20 državnih firmi iz kojih izvlači lovu preko medija na način da hvale HDZ i pola love vraćaju. Nikada mi nije bilo jasno zašto se HEP reklamirao kada nije imao konkurenciju na tržištu, a sada su stvari puno jasnije. Ovo je pravi HDZ, a premijer AP se opet pravi da ništa ne zna ali zna da je to afera MOST-a, hahahahah

Avatar southman
southman
09:55 30.01.2024.

A lova između džepova !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije