Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PROPAGANDA'

Oglasilo se iransko veleposlanstvo u Hrvatskoj: 'Nismo prodali bespilotne letjelice i oružje Rusima'

Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) ground forces military drill
Foto: Wana News Agency/REUTERS
1/3
21.10.2022.
u 13:37

Kijev i zapadni saveznici tvrde da Rusija u agresiji na Ukrajinu koristi iranske dronove 'kamikaze' te da za to postoji mnogo dokaza

Iransko veleposlanstvo u Hrvatskoj u petak je priopćenjem „kategorički odbacilo“ tvrdnje da je Iran Rusiji prodao bespilotne letjelice, nazvavši to „propagandom“ protiv Irana. 

Kijev i zapadni saveznici tvrde da Rusija u agresiji na Ukrajinu koristi iranske dronove 'kamikaze' te da za to postoji mnogo dokaza, a Bijela kuća objavila je da je Teheran na okupirani Krim poslao svoje vojne stručnjake koji obučavaju Ruse za upravljanje tim letjelicama.

Veleposlanstvo u Zagrebu „kategorički odbacuje i izričito osuđuje neutemeljene i nedokazane tvrdnje da je Iran prodao bespilotne letjelice i oružje s namjenom da se koriste u ratu u Ukrajini te da je pružio bilo kakvu pomoć u tom smislu“, stoji u priopćenju. 

Veleposlanstvo tvrdi da su takve "neutemeljene tvrdnje propagandno sredstvo" za daljnji razvoj političkog programa protiv Irana. 

Dodaje se kako se iranska vlada u skladu sa svojim „konstruktivnim pristupom ukrajinskoj krizi“ spremna uključiti u „zajedničku tehničku i stručnu suradnju kako bi se razjasnile neutemeljene optužbe protiv Irana".

Veleposlanstvo tvrdi i kako je Teheran od početka ruske agresije na Ukrajinu, koju naziva „krizom“, zauzeo "jasan, dosljedan i nepokolebljiv stav“ te da sve članice Ujedinjenih naroda moraju poštivati Povelju i međunarodno pravo, što uključuje suverenitet i teritorijalni integritet zemalja. 

„Kao zemlja koja je bila suočena i pogođena razaranjima izazvanim nametnutim ratom, Islamska Republika Iran protivi se svakom sukobu ili ratu bilo gdje u svijetu“, priopćilo je veleposlanstvo i dodalo kako Iran dosljedno podržava mir i okončanje sukoba u Ukrajini. 

>> VIDEO Rusi masovno dolaze u Srbiju, cijene najma u Beogradu i Novom Sadu otišle u nebo: 'Ne pitaju za cijenu'

Komentara 30

TM
trade_mark
13:51 21.10.2022.

"islamska republika iran protivi se svakom sukobu ili ratu bilo gdje u svijetu"... pa zašto ste onda u UN-u bili suzdržani u glasanju rezolucije o povlačenju ruskih vojnih snaga iz ukrajine. vrlo nelogično i kontradiktorno, koga vi lažete???

Avatar spin
spin
13:58 21.10.2022.

Možda niste direktno, ali jeste indirektno preko neke treće zemlje. Osim toga, blasfemija je islamski kalifat u kojem vladaju vjerski zakoni nazivati Republikom.

KO
koraknaprijed
13:53 21.10.2022.

Niste prodali ali jeste zamijenili za neku robu kao žito koje vama treba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije