Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Odvjetnik na prijevaru uzeo policajcu 1,2 milijuna kuna

Jadranko Certin
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/3
22.07.2016.
u 19:48

Protuzakonito zaradio nekoliko milijuna kuna

Protiv odvjetnika Tvrtka Bilića Erića koji se sumnjiči da je niz godina varanjem svojih klijenata zarađivao novac koji mu nije pripadao nedavno je podignuta optužnica na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu, i to zbog sumnje da je umirovljenog policajca Jadranka Certinu koji je bio teško ranjen u krvavoj pljački Raiffeisen banke u Sesvetama 2009. godine prevario za 1,2 milijuna kuna.

Bilić Erić na svojim je žrtvama protuzakonito zaradio nekoliko milijuna kuna, a modus operandi mu je uvijek bio isti – klijente bi uvjeravao kako postupak još uvijek traje iako je cijeli slučaj pravno odavno bio okončan, a sav novac zadržavao je za sebe.

Jadranka Certinu, kojemu je pljačkaš Kazimir Dužnović u tijelo ispalio sedam hitaca iz automatske puške, Bilić Erić zastupao je u sporu u kojem je Certina od MUP-a tražio naknadu štete zbog ozljeda. Nagodili su se 2013., ali odvjetnik Certinu o tome nikada nije obavijestio.

– Kada sam saznao da je nagodba već sklopljena i nazvao ga, zamolio me da ga ne prijavim te obećao da će mi vratiti sav novac. Prijavio sam ga jer mi se prestao javljati – tvrdi Certina.

>> Rekla 80-godišnjakinji da je eurima istekao rok trajanja pa joj uzela 7320 eura

Komentara 2

GO
gordana93
23:03 22.07.2016.

skolovao se za policajca,znao kakav je to posao,rane ga i on tuzi policiju e nek mu je uzeo svu lovu bas mi je drago dabogda ju nikad ne dobio

TE
texas
21:31 22.07.2016.

Ja bi mu kuči došo da ga malo pitam za nešto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije