Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPITIVANJE BBB-A

Odvjetnik mladog Boysa detaljno objasnio što čeka hrvatske navijače: 'Još nisu pregledani svi dokazi'

Foto: Dea Redžić
1/16
04.12.2023.
u 14:08

Danas je provedeno drugo ispitivanje svih koji se sumnjiče. Nadamo se da će do Božića biti donesena odluka suda u Grčkoj za našeg klijenta kako bi mogao biti pušten na slobodu, objasnio je odvjetnik

Prema riječima odvjetnika jednog mladog pritvorenog Boysa, grčko pravosuđe još nije pregledalo sve dokazne materijale u slučaju istrage nereda u kojima je život izgubio Michalis Katsouris (29). Točno 102 navijača Dinama još se od kraja kolovoza nalazi u pritvorima, a danas je krenulo i ispitivanje na atenskom sudu nakon čega će se donijeti odluka o njihovom puštanju na slobodu, odnosno eventualnom pritvaranju.

GALERIJA Policija dovodi Bad Blue Boyse na sud

1/12

Vassilis Karkazis objasnio je kako je i njegov klijent danas bio jedan od ispitanih na sudu, no on zapravo nije trebao odgovarati na pitanja jer je obrana bila dobro pripremljena, kazao je, pa se osvrnuo i na to što bi i ostali Boysi mogli očekivati u idućem razdoblju.

- Danas je provedeno drugo ispitivanje svih koji se sumnjiče. Nadamo se da će do Božića biti donesena odluka suda u Grčkoj za našeg klijenta kako bi mogao biti pušten na slobodu. Našeg branjenika ništa sud nije ništa pitao. Pitali su nas i po točki udruženja u zločinačku organizaciju, što je možda i najteža točka. Prema onome što znamo, naš branjenik nije nigdje prepoznat pa se nadamo da će sud odlučiti kako priželjkujemo, no to nije u našim rukama - objasnio je.

Odvjetnik je i pojasnio što slijedi za pritvorene Boyse. Nakon ove prve faze u kojoj se odlučuje puštaju li se na slobodu ili ne, za one koji ostaju u Grčkoj kreće druga faza.

POVEZANI ČLANCI:

- Oni smiju ostati u pritvoru 18 mjeseci, a u polovici tog roka, dakle 9 mjeseci, sud će odlučiti tko će biti optužen, a tko ne. Na kraju tek kreće suđenje, a moguće je i da ga neće biti ako ništa niti ne pronađu. Ipak za to je još jako rano govoriti, a još nisu niti pregledali sav materijal. Poručio je kako će cijeli slučaj potrajati jer još nisu ni pregledani svi dokazi, od mobitela, prijevoda...

- Trebat će više vremena. Trebaju se pregledati mobiteli, puno je posla, a samo jedan prevoditelj jer malo ljudi priča hrvatski jezik. Jedan službenik u ambasadi radi danonoćno - objasnio je.

- Ne mogu govoriti u ime svih, ali u ime mog klijenta nije ništa pronađeno, a mislim da neće biti ni u budućnosti - zaključio je odvjetnik.

>> VIDEO Prvi Boysi stigli na sud, specijalci i interventna na ulici

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Idler
Idler
15:23 04.12.2023.

Hrvatski se - govori !

XY
XYZ52
17:02 04.12.2023.

Vjerojatno ih neće optužiti da su pripremali državni udar. Koja banana dŕžava, "nadmašili" su Hrvatsku! Da su njihovi suci/istražitelji plaćeni po broju procesiranih slučajeva, išlo bi to puno brže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije