Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGRAM

Odvjetnici Buluma i Lace tvrde da nema kaznenog djela, objava presude planirana za 9. lipnja

Zagreb: Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću na Županijskom sudu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
23.05.2022.
u 15:00

Tihomir Rubeša i Ivan Adžić analizirali su sudski postupak te iskaze svjedoka. Rubeša je  naveo da se Bulum tereti za zloporabu položaja, no da USKOK nije precizirao o čemu se točno radi.

USKOK nije uspio dokazati počinjenje djela jer  kaznenog djela nema, već se eventualno može govoriti samo o prekršaju. Sukus je to završnih riječi obrana Vidoja Buluma i Mira Lace, dvojca koji je optužen u aferi Agram. Njihovi odvjetnici, Tihomir Rubeša i Ivan Adžić analizirali su sudski postupak te iskaze svjedoka. Rubeša je  naveo da se Bulum tereti za zloporabu položaja, no da USKOK nije precizirao o čemu se točno radi.

- Kako se braniti od optužbi koje nisu precizirane? Može li netko biti osuđen jer je poduzeo nedefinirane radnje?  USKOK je tvrdio da je Bulum poduzeo neke radnje za promjenu pravilnika, no svjedoci koji su ovdje iskazivali to poriču.  Bulum je optužen i da je nekog zaposlio iako taj netko nije ispunjavao sve uvjete. No ispunjavao je djelomične uvjete, pa je pitanje treba li onda nekoga zbog toga kazneno goniti, odnosno topom gađati vrapca. Mislim da se tu može raditi eventualno o prekršaju no ne i o kaznenom djelu - kazao je Rubeša.

Isti stav zauzeo je i Adžić koji je ustvrdio da tijekom šest mjeseci u kojima je  Milan Bandić tajno prisluškivan  nije zabilježen niti jedan njegov razgovor s Lacom niti je Lacu itko spominjao.

- Sva rješenja  o zapošljavanju koja je dobio prethodno su bila parafirana, a on nije imao razloga sumnjati da te osobe ne ispunjavaju uvjete. Što se tiče službenih automobila, ni tu nisu potvrđene tvrdnje USKOK-a da je Laci bila poznata svrha tih putovanja  - kazao je Adžić.

Do kraja dokaznog postupka ostale su još dvoje završne riječi stranaka, a ako sve bude kako je planirano, nepravomoćna presuda trebala bi biti objavljena 9. lipnja.

Komentara 1

TA
Tarantula
07:25 24.05.2022.

Momci izdržite još malo i sloboda vas čeka i idemo u nove pobjede! Sve na Bandića svaliti, to je taktika da se izvučete! Hvala bogu na ovakvoj Hrvatskoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije