Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IBLEROV TRG

Održana sjednica Predsjedništva SDP-a: Dogovoren je datum održavanja unutarstranačkih izbora

Foto: Pixsell
17.07.2020.
u 19:16

Za sada je svoju kandidaturu istaknuo jedino Peđa Grbin, a na pitanje hoe li on i ostati jedini kandidat, Niška Vukas je odgovorio kako je za istinsku demokratsku utakmicu potrebno "barem dvoje kandidata".

Na Iblerovom trgu u petak poslijepodne održavala se sjednica Predsjedništva SDP-a. Na sjednicu su stigla i četvorica članova kojima je nedavno istekla dvogodišnja suspenzija zbog kritiziranja bivšeg predsjednika Davora Bernardića: Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović te Vedran Babić

Kako je potvrdio glavni tajnik stranke, Nikša Vukas, na sjednici je odlučeno da će se Glavnom odboru koji se sastaje u subotu, predložiti datum 26. rujna za unutarstrančke izbore na kojima će SDP-ovci birati novo vodstvo stranke. To znači da bi odluka, ako bi sutra bila izglasana, stupila na snagu 17. kolovoza i da bi baš tada počeli teći rokovi za kandidature za novog predsjednika stranke i novo vodstvo. 

Za sada je svoju kandidaturu istaknuo jedino Peđa Grbin, a na pitanje hoe li on i ostati jedini kandidat, Niška Vukas je odgovorio kako je za istinsku demokratsku utakmicu potrebno "barem dvoje kandidata". 

Vukas je dodao kako se izborna pravila, a oko kojih ionako već ima dosta prijepora u SDP-u, neće mijenjati već će se nadolazeći proces u stranci održati prema trenutno važećim internim aktima. Kazao je i to kako je uvjeren da Glavni odbor na subotnjoj sjednici neće dovoditi u pitanje datum ili pravila izbora. 

Dodajmo i to da se na sjednici Predsjedništva navodno ništa nije govorilo o tome tko će iz redova SDP-a ići za potpredsjednika Sabora niti tko će biti šef kluba zastupnika SDP-a u Saboru. Poznato je tek da će se Davor Bernardić u srijedu pojaviti na konstituirajućoj sjednici Sabora, ali i dalje ostaje nepoznato hoće li konzumirati svoj mandat. 

Komentara 2

DH
dalibor.hren
19:29 17.07.2020.

Na redu je pomlađivanje: Metastazić, Komdina, Obersnel i glasajte za Marasa!!!

DH
dalibor.hren
19:22 17.07.2020.

Sad im korona ne smeta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije