Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S. ARABIJA

Odrezat ćemo svaki prst koji se digne protiv nas!

ri
afp
10.03.2011.
u 21:00

Nitko nije siguran kojih će razmjera biti današnji prosvjedi u Saudijskoj Arabiji, zemlji s najnedemokratskijim režimom u arapskom svijetu koji provodi najstrože islamske zakone

Nitko nije siguran kojih će razmjera biti današnji prosvjedi u Saudijskoj Arabiji, zemlji s najnedemokratskijim režimom u arapskom svijetu koji provodi najstrože islamske zakone. Šijitska manjina koja živi u pokrajini uz Perzijski zaljev, dakle prema Iranu, koji je šijitska zemlja, pozvala je svoje pripadnike da danas iziđu na “dan bijesa” kako bi zatražili smjenu režima. Vlada je optužila šijite izvan zemlje (čitaj Iran) da potiču te nemire, a princ Saud al-Faisal figurativno se izrazio da će njegov režim “odrezati svaki prst koji se digne protiv vlade”. 
Policija ponavlja da su demonstracije u njihovoj kraljevini zabranjene zbog toga što su u suprotnosti s islamskim zakonima i da će policija oštro reagirati. Saudijska Arabija najvažniji je američki saveznik na Bliskom istoku, potajni saveznik Izraela i neprijatelj Sirije i Irana. Destabilizacijom te zemlje ozbiljno bi bile uzdrmane američke ambicije u tom dijelu svijeta i došlo bi do velikog pregrupiranja. No teško je očekivati da će režim dopustiti svoje slamanje.

Komentara 40

OB
-obrisani-
16:31 12.03.2011.

sad ce i do vas stici POPLAVA ehehheeheeh ili POTRES,ehehheheh

PE
pemica
23:18 10.03.2011.

Ostavite se vi Amerike tamo niko ne reze prste ako se deres na ulici, zato svi se i guraju u Ameriku i muslimani i KINEZI A BOME I hRVATI ALI PLJUVAT PO AMERIMA JE SUPER:

OB
-obrisani-
23:44 10.03.2011.

tko nezna vehabije su inace najveci americki saveznici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije