Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Richard Dawkins:

"Odrastati kao katolik gore je od zlostavljanja!"

richard dawkins
Jeremy Young/NI Syndication/PIXSELL
22.12.2012.
u 16:34

Mentalno mučenje od strane vjeroučitelja na djecu ostavlja teže i dugoročnije posljedice od seksualnog zlostavljanja djece od strane svećenika, tvrdi ovaj bivši profesor s Oxforda

Odgajati dijete u vjeri rimokatoličanstva gore je od zlostavljanja djeteta, tvrdnja je to engleskog militantnog ateista i bivšeg profesora biologije s Oxforda Richarda Dawkinsa.

Mentalno mučenje od strane vjeroučitelja na djecu ostavlja teže i dugoročnije posljedice od seksualnog zlostavljanja djece od strane svećenika, u svom je provokativnom stilu rekao Dawkins, koji je revolucionirao ideju o evoluciji u svojoj knjizi 1976. godine. Istaknuo je kako mu je jedna žena, koju je seksualno zlostavljao svećenik kao sedmogodišnju djevojčicu, rekla kako je to bilo manje traumatičnije od rečenice koju je čula nakon smrti svoje sedmogodišnje prijateljice da će "trunuti u paklu" jer je djevojčica bila iz obitelji protestanata.

‘Učenje djece da zaista potpuno i iskreno vjeruju u to da ljudi koji griješe nakon smrti idu u pakao gdje će gorjeti zauvijek i da im se koža nanovo i nanovo obnavlja, a zatim otpada od opeklina, donosi zaključak kako je takvo učenje puno gore od seksualnog zlostavljanja", rekao je Dawkins dodajući da će djeca dugoročno imati strašnije noćne more i dugoročnije psihičke posljedice zato jer zaista u to vjeruju.

 

Bivša rimokatolička torijevka Ann Widdecombe ističe kako Dawkins ne zna na koji bi drugi način privukao pozornost na sebe pa se koristi ovakvim izjavama jer nijedna zdrava osoba ne bi mogla pomisliti da se dobrota i ljubav iskazivana u Deset Božjih zapovijedi i Evanđeljima može biti gora od seksualnog zlostavljanja djeteta.

Ključne riječi

Komentara 35

SP
spartak
19:20 22.12.2012.

Dawkins je u pravu. Svaka religija, pa tako i kršćanstvo, služi samo svećenicima i vlastodršcima, a protivna je ljudskoj prirodi jer negira čovjekov um stavljajući iznad njega neku izmišljotinu koju su nazvali "bog". I tko ne sluša toga "boga" taj će biti kažnjn. Koje li gluposti. Čak se i mole tome "bogu". Kao da taj bog, kad bi čak i postojao, nemas pametnijeg posla nego da sluše te molitve, bože daj mi ovo daj mi ono. A najsmješnije je kad se dvije vojske mole istome bogu da im pomogne dobiti bitku!

Avatar madcap
madcap
18:06 22.12.2012.

Ovaj je pogodio u bit stvari. Profesore, potpuno se slažem s vašom tezom.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
18:19 22.12.2012.

22.12.2012. u 18:07h malamlak je napisao/la: katolkinja sam, išla sam na vjeronauk , od malena sam u kontaktu sa svećenicma ali nikad, ama baš nikad nisam od njih čula takove budalaštine o kojim zbori ovaj militantni ateist. --------------------------------------------- I jaja sam isto kao ti katolik, isao 6-7 godina na vjeronauk, ministrirao, bilo mi je lijepo i nikad nisam dozivio nesto ruzno, ali mislim da ovo danas vise nema nikakvog smisla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije