Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Odgovori na najčešća pitanja o osiguranju doma

UNIQA osiguranje
Foto: Shutterstock
1/2
PR
Autor
PR članak
10.11.2016.
u 08:30

Iako je osiguranje doma dobrovoljno, čini osnovu planiranja mirnog i bezbrižnog života. Stoga je korisno upoznati se s osnovnim pojmovima u zaštiti vaše najvrjednije imovine i prije nego što kupite stan ili kuću. Odluka o osiguranju dobra je odluka, jer za malo novca osiguravate da će vam se moguća šteta prouzročena neželjenim događajima nadoknaditi i da će sve biti kao i prije.

Zašto osigurati dom?
Vaš dom je vaša najvrjednija imovina. Stoga je pametno financijski se osigurati od neželjenih situacija, poput požara, poplave, izljeva vode, provale, koje vam mogu prouzročiti veliku štetu. Ugovarajući osiguranje doma, odabirete pokrića prema vašim željama i potrebama i donosite odluku koja će vam se itekako isplatiti ako se dogodi šteta.

Što je osiguranje građevinskog dijela objekta?
Osiguranjem objekta odnosno građevinskog dijela (kuća, vikendica i slično), osigurani su svi dijelovi nekretnine, uključujući temelje i podrumske zidove, kao i ugrađene instalacije i svu ugrađenu opremu, primjerice za centralno grijanje. Osiguranjem je pokriveno uništenje ili oštećenje nekretnine uslijed požara, oluje, tuče, eksplozije i sličnih rizika.

Što je osiguranje kućanstva?
Osiguranjem kućanstva osiguravaju se stvari (pokretnine) koje služe za uređenje i opremu stana, osobnu uporabu i potrošnju, umjetnički predmeti, dragocjenosti i slično. One su osigurane u slučaju uništenja ili oštećenja od npr. požara, oluje, provalne krađe ili razbojstva i mnogih drugih opasnosti. Za stanove u stambenim zgradama osiguravaju se samo stvari u kućanstvu, budući da je osiguranje objekta pokriveno preko upravitelja zgrade.

Što je premija osiguranja?
Premija je iznos naknade koji plaćate osiguratelju dobivajući zauzvrat zaštitu vaše najvrjednije imovine.

Koja pokrića odabrati?
U ponudi UNIQA osiguranja tri su paketa osiguranja stana koji se razlikuju opsegom pokrića: Standard, Komfort i Ekskluziv. Najčešće se ugovara paket Ekskluziv pri osiguranju kućanstva, koji nudi vrlo široka osigurateljna pokrića: zaštitu od požara, oluje, izljeva vode, provalne krađe, loma stakla, pomoć u katastrofama, zaštitu od posljedica vandalizma na objektu, zamjenski stan te osiguranje privatne odgovornosti po vrlo povoljnim cijenama. Uz postojeće pakete osiguranja moguće je ugovoriti dodatna pokrića, poput UNIQA kućne asistencije koja je osiguranicima u hitnim slučajevima na raspolaganju non-stop te osiguranje od potresa.

Je li to skupo?
Suprotno uvriježenom mišljenju, nije. Ovisno o tome osiguravate li stan ili kuću, građevinski dio i kućanstvo ili samo kućanstvo u slučaju stana, izračun ovisi o kvadraturi nekretnine i pokrićima koja odaberete. Primjerice, za stan u Zagrebu od 50 četvornih metara u zgradi, osnovni paket osiguranja kućanstva može se ugovoriti već za iznos od 250 kuna godišnje!

Kako najbrže i najjednostavnije mogu ugovoriti osiguranje svog doma?
Put do zaštite vašeg doma nikad nije bio kraći. Kliknite (link) i ugovorite online osiguranje kućanstva u samo nekoliko minuta!

Sve do kraja studenog traje akcija u kojoj ostvarujete 10% popusta na online ugovaranje zaštite vašeg doma.  

Želite prijaviti greške?