Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjedi poljoprivrednika

Odgođene blokade, dogovoren sastanak s ministricom

Prosvjed svinjogojaca u selu Potnjani, na cesti od Đakova prema Našicama
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/4
28.11.2023.
u 12:51

Govoreći o prosvjedima i njihovim zahtjevima, Tomislav Pokrovac rekao je kako poljoprivrednicima nije u cilju raditi probleme te da misli da su sve vrijeme bili korektni i da su samo tražili ono što im pripada

Poslije sedam dana prosvjeda poljoprivrednika, koji su blokirali dio prometnica u tri slavonske županije, čini se kako ipak određenih pomaka ima tako da su nezadovoljni svinjogojci odgodili za danas najavljenu blokadu. Potvrdio je to i predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac rekavši kako je dogovoren sastanak s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković

- Doznali smo da ćemo imati sastanak s ministricom poljoprivrede, ali još uvijek točnu lokaciju i vrijeme ne znamo. Zbog toga odgađamo blokadu, Stožer se složio s tim. Nije samo pitanje afričke svinjske kuge nego su tu i cijene ratarskih proizvoda, žitarica, cijena svinja… Točke su nam se jučer poklopile, idemo prema plusu, idemo naprijed. Čekamo sastanak, blokade zasad neće biti. Ako dođe do sastanka i ako riješimo nešto, naši seljaci će biti obaviješteni, imat ćemo sastanak Stožera i odlučiti hoćemo li prihvatiti. Ako se ne slažemo, prosvjed ide dalje – rekao je Pokrovac. 

Dodao je i kako idu na sastanak i da žele biti partneri, ali i da ne žele nikakve mjere na štetu Slavonije. Postavio je pitanje zašto se donose zone zabrane kada se afrička svinjska kuga nije pojavila u cijeloj županiji kao i zašto je cijela Vukovarsko – srijemska županija u karanteni. 

VEZANI ČLANCI:

Govoreći o prosvjedima i njihovim zahtjevima rekao je kako poljoprivrednicima nije u cilju raditi probleme te da misli da su sve vrijeme bili korektni i da su samo tražili ono što im pripada

- Ako nekome to smeta, neka ide u Njemačku, Irsku… Dozvolimo nakon svega ovog da se hrvatska sela resetiraju i krenu ispočetka, kao da kuge nije bilo. Ova vrijeđanja Vlade i Ministarstva nisu dobra. Zahvaljujem ovim putom ministru Ivanu Anušiću koji nas je svaki put podržao kao seljake. Mislim da je ministrica ovo odavno trebala odraditi, doći među ljude. Da je to napravila, imala bi puno bolji uvid u problematiku – poručio je Pokrovac. 

Podsjećamo kako svinjogojci traže da im se dozvoli klanje na objektima kao i trženje zdravoga svinjskog mesa... Inače, doslovno do prije svega nekoliko sati ministrica Vučković je kategorički odbijala bilo kakav novi sastanak s nezadovoljnim svinjogojcima govoreći kako Vlada RH ne popušta pred ucjenama. 

Međutim, u međuvremenu su se pojavile i informacije kako sastanka s ministricom o kojemu je govorio Pokrovac ipak neće biti. Naime, navodno je sastanak trebao biti održan u Slavonskom Brodu, ali kako novinari doznaju za održavanje sastanka se ne zna. Poslije svega ostaje vidjeti hoće li i kada doći do najavljenog sastanka.

VIDEO U Saboru ponovo frcale iskre: Pavliček došao u slavonskoj odori s kobasicom i salamom

Komentara 7

Avatar Žac Dubrava
Žac Dubrava
15:53 28.11.2023.

Gospođa opet znači mulja. Jučer se javno na tv-u hvalila da ne ide na sastanak, jutros znači ipak ide pa opet ne ide. Laže stalno. Na faci joj se vidi da s njom nekaj ne štima

NA
najposebniji
13:09 28.11.2023.

Samo kod nas poljoprivrednici gladuju...čovjek bi pomislio da hranu proizvode.

Avatar Burviles
Burviles
13:44 28.11.2023.

kupili traktore od pol mijuna eura,kakve to ima veze s pajcekim ili i za traktore traže da im država plača kredite a da niš ne rade nego idu s njima od bitije do birtije !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije