Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOČIN

Odgođeno suđenje ubojici kćeri Hrvatice iz Berlina

njemačka policija
Jan Woitas/DPA/Pixsell
01.08.2019.
u 11:04

Georgine Krüger, kći Hrvatice iz Berlina, nestala je prije 13 godina u Berlinu. Riječ je o jednom od najpoznatijih nestanaka u Njemačkoj.

Suđenje Aliju K., optuženom za ubojstvo Georgine Krüger, koja je hrvatskog podrijetla, odgođeno je za tjedan dana. Suđenje je trebalo početi 31. srpnja, no zbog toga što sastav sudskog vijeća nije bio poznat na vrijeme, počet će 7. kolovoza, piše Bild. 

Četrnaestogodišnja Georgine Krüger, kći Hrvatice iz Berlina, nestala je prije 13 godina u Berlinu. 

Izašla je iz autobusa u gradskoj četvrti Moabit i otada joj se gubi svaki trag. Tijekom istrage utvrđeno je da je Georgine bila dostupna na mobitelu 25. rujna 2006. oko 14 sati. Međutim, ona na 200 metara od kuće je nestala i isključio joj se mobitel. Njezino tijelo nikad nije nađeno

Otpije poznat policiji

Policija je uhitila 2018. godine 43-godišnjeg Alija K. kojeg sumnjiči da je silovao i ubio Georgine u svom podrumu. Kako je Ali K. živio s obitelji 90 metara od obitelji nestale djevojčice on je bio ispitan kao mogući svjedok. Kada ga je ispitala policija, tvrdio je kako je ne poznaje. Međutim, kasnije je priznao prikrivenom istražitelju da je počinio ubojstvo. 

Ali K. je bio otprije poznat policiji. On je prije sedam godina zatočio je 15-godišnjakinju u podrumu i seksualno je zlostavljao.

Nakon nestanka djevojčice policija je dva tjedna pretraživala područje na kojem je nestala. U tom periodu pregledali su 300 kuća, podruma i tavana. Oblijepili su plakate s fotografijama i opisom Georgine, dobili su 150 poziva građana, ali uzalud. Georgine nikada nije pronađena.

Zabrinutost obitelji zbog suđenja

Majka nestale djevojčice Vesna dugo je vremena vjerovala da je njezina kći još uvijek živa, no nakon uhićenja Alija K. izjavila je kako je "danas za nju prvi dan smrti njene kćeri". Georginina sestra Michelle imala je samo šest godina i većinu toga što zna o svojoj sestri zna iz priča svoje majke Vesne i bake Veronike. 

"Ne sjećam se puno toga. No znam da je obožavala bolivudske filmove. Voljela sam je gledati kako pleše“, ispričala je Michelle koja je izjavila za medije kako je njena majka zabrinuta da je cijela istraga bila uzaludna i da muškarac koji je ubio njenu kćer neće biti osuđen jer policija nije pronašla tijelo.

"Ne znam kako će majka smoći snage za suđenje i kako će reagirati kad vidi ubojicu", kazala je Michelle.

Ključne riječi

Komentara 1

DD
dr dragon
20:42 01.08.2019.

Kod nas su pronašli tijelo u škrinji pa bi je zbog nedostatka dokaza vlasnicu škrinje najradije pustili jer nisu našli predmet kojim je ubila prije 20 god.!?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije