Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Odbjegli bik Jozo iz Slatine ne ide u klaonicu nego kod udomitelja: Pružit ću mu svu brigu

"Društvo će mu u ograđenim pašnjacima praviti konji, a djelatnici pustare pružit će mu cjelovitu brigu, po svim visokim standardima o dobrobiti životinja"
23. prosinca 2020. u 11:37 3 komentara 827 prikaza
Pogledajte galeriju 1/5

Sad već legendarni bik Joza, koji je potkraj studenoga pri regularnom izlasku iz kamiona u tvornici za proizvodnju i preradu mesa Mesoprerada u Slatini uspio probiti sigurnosnu žicu i pobjeći, udomljen je i danas zasluženo uživa. Bik je, podsjetimo, pobjegao 24. studenoga, a uhvaćen je 9. prosinca.

Tvornica je, pak, odlučila kako odvažni Joza neće završiti u klaonici, nego će mu pronaći udomitelja. Njegov novi vlasnik, koji želi ostati anoniman, potvrdio je kako popularni bik uživa na mjestu nekadašnje pustare gdje se danas prostire agro – turističko imanje Višnjica s bogatom ruralnom baštinom, a uređeno u skladu s tradicijom. Imanje je smješteno u pitomoj ravnici između obronaka Papuka i rijeke Drave, pokraj Slatine.

Gordon i Ratka Turk ZBRINUT JE Sjećate li se bika Joze koji je pobjegao iz klaonice? Uhvatio ga je pobjednik RTL-ovog showa

- Društvo će mu u ograđenim pašnjacima praviti konji, a djelatnici pustare pružit će mu cjelovitu brigu, po svim visokim standardima o dobrobiti životinja. Bit će to ugodno društvo biku Jozi i lijepa turistička atrakcija za sve naše male i velike posjetitelje, koje s nestrpljenjem očekujemo. Do tada, biku Jozi želimo veselu dobrodošlicu - poručuje Igor Krpačić, direktor pustare Višnjica.

Zadovoljni su i u Mesopreradi.

- Još jednom zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u potrazi za Jozom. Želite li vidjeti ovog bijelog bika, sad već legendu u Slavoniji, ali i šire, imanje Višnjica je otvoreno za javnost stoga ga možete tamo i posjetiti. Ovom prilikom još jednom bismo zahvalili i svim našim građanima koji su nam pomogli u potrazi – kaže Slavko Mađarić, direktor Mesoprerade.

Sutra ekskluzivno čitajte
Nakon dana šutnje Škoro otkrio zašto je otišao i tko mu podmeće
Ivan Katanušić
Paraolimpijske igre
Priča paraolimpijca: „Ja se probudim sa svojom boli, pobijedim ju, a onda idem na teren pobijediti protivnika“