Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAREDIO SUD

Odbila cijepiti dijete pa završila 7 dana u zatvoru

Cijepljenje
Foto: Thinkstock
05.10.2017.
u 08:39

Barbara Loe Fisher, predsjednica neprofitne udruge koja se bavi edukacijom o cijepljenju kaže kako to nije prvi put da roditelji završe u zatvoru zbog svojih uvjerenja

Rebecca Bredow, majka iz Michigana, osuđena je na 7 dana zatvora jer se oglušila na sudsku odluku kojom mora cijepiti svog sina.

Roditelji u Michiganu imaju pravo odgoditi ili posve preskočiti cijepljenje zbog osobnih uvjerenja, no ovdje je problem nastao jer se otac, Rebeccin bivši muž, složio cijepiti sina.

- Radije ću biti iza rešetaka zbog onog u što vjerujem, nego odustati - kazala je majka za BBC.

Barbara Loe Fisher, predsjednica neprofitne udruge koja se bavi edukacijom o cijepljenju kaže kako to nije prvi put da roditelji završe u zatvoru zbog svojih uvjerenja.

Američki zakon je takav, da ako ne cijepite svoje dijete ono ne može pohađati školu. Zato se mnogo roditelja odlučuje na školovanje kod kuće. 

Komentara 1

MI
milecar12
21:55 05.10.2017.

Treba, treba. Djetetu kasnije nek bude žao kad shvati koliko je edukacijski propalo, čak i za Ameriku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije