Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRMPOTIĆ I ŠOLAJA

Odbijene žalbe Krmpotića i Šolaje osumnjičenih za Medački džep

medački džep, odvjetnik došen (1)
Daniel Kasap/PIXSELL
15.03.2012.
u 17:21

Krmpotić i Šolaja uhićeni su u policijskoj akciji \"Medački džep 2\" prije desetak dana

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je u četvrtak žalbe branitelja Josipa Krmpotića, bivšeg zapovjednika izviđačke satnije 9. gardijske brigade, i Velibora Šolaje, njezinog nekadašnjeg pripadnika, zbog određivanja izdržavanja jednomjesečnog istražnog zatvora. Sumnjiči ih se, podsjetimo, za ratni zločin nad civilnim stanovništvom i ratnim zarobljenicima u Medačkom džepu 1993. godine.

Istražni zatvor bio im je određen zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, a izvanraspravno vijeće je prihvatilo zahtjev Županijskog državnog odvjetništva da im se on odredi i zbog posebno teških okolnosti počinjenja djela. Krmpotić i Šolaja uhićeni su prije desetak dana u policijskoj akciji "Medački džep 2" koja se nadovezuje na postupak u kojem je za propuste nečinjenja u slučaju Medački džep na šest godina zatvora bio osuđen i Mirko Norac.

Komentara 5

VE
velikazmija
17:36 15.03.2012.

kad će komunisti odgovarati za svoje zločine kad to saznam onda ću komentirati progon branitelja --jednoumlje --

LI
Livi
20:22 15.03.2012.

Vidite kako je hrvatsko pravosude azurno kad kad su u pitanju zlocini nad Srbima! Iako je Norac i odlezao kaznu za Medacki dzep, jos se uvijek nisu nasli odgovorni zlocinci ni po osobnoj ni po zapovjednoj odgovornosti ni za Vocin, a danas smo svjedoci ni za Trgovisce u blizini Petrinje. I kad se netko sumnjiv pronade, brzo ga se oslobodi, jer nema dokaza. Pitam se cesto jeli ovo pravosude koje imamo uistinu hrvatsko pravosude ili je na djelu jos uvijek pravosude bivse Jugoslavije, gdje su uvijek bili krivi \"ustaski Hrvati\". E moj narode!

CR
crna55bitch
23:26 15.03.2012.

Kad se radi o ***m zločinima,nema dokaza,svjedoka,te prošlo previše vremena...a kad se sumnja na Hrvate,svjedoci se ekspresno nalaze,i to svi vjerodostojni,nakon 20 godina,nema sumnje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije